Επειδη καποια πραγματα σε τουτον εδω το ρημαδι τον τοπο, πρεπει να μπουν στη θεση τους κάποτε και επειδη βαρεθηκαμε να βιαζουν τη νοημοσύνη μας οι ιδιοι και οι ιδιοι.
Σας παραθετω το περιστατικό που μας συνεβη (οικογενειακώς) εχθες και βγαλτε τα συμπεραματα σας:
Προσκεκλημενοι σε παιδικό αποκριατικό παρτυ, στο χωτο του DEΚΚO Λεωφ. Κηφισίας 7 Μαρούσι(πρώην Αυτοκίνηση), και με τηνα αναχώρησή μας κατευθυνθηκαμε μεσημεριανές ωρες στο parking(?) του καταστηματος, για να παραλαβουμε το αμαξι μας.
Προσπαθωντας να παραλαβω το κλειδι από τον υπαλληλο(?) και δινοντας του γυρω στα 3 ευρω, αυτος μου τα επεστρεψε, λεγοντάς μου πως είναι 5 ευρω η «ταριφα» και πως πρεπει τοσα να του δωσουμε.Εγω με τη σειρά μου, του ειπα που προβλεπεται αυτό (αφου δεν είναι ιδιωτικός χωρος parking) αλλά και εφοσον του τα δωσω, να μου κοφει και την οικεία αποδειξη.
Ο εν λογω κυριος, αφου πρωτα τραβηξε το χερι του που κρατουσε τα κλειδια, μου ειπε πως αποδειξεις δε δινει και πως αν θελω τα κλειδια , πρεπει να του δωσω τα 5 ευρω…. Μετα βεβαια από μια εντονη στιχομυθία και επειδη η οικογενεια δεν ειχε και την υπομονη να φωναξουμε διωκτικές(?) αρχες (Κυριακάτικα), δωσαμε το 5ευρω (και φυσικά δεν γινεται λογος για το …ποσο΄αυτό καθαυτό) και αναχωρησαμε (βεβαια αν υπολογισουμε πως το μαγαζι ηταν ασφυκτικά γεματο, καντε και τους συνειρμους-υπολογισμους σας..)
Τα συμπεράσματα φυσικά δικά σας (όταν καποιοι φοροδιαφευγουν με τοση θρσυτητα και καποιοι άλλοι εχυν αναγκαστει να μειωσουν βασικές δαπανες διαβιωσης…).
voliotaki.blogspot.gr
KΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ…
-
UltiMo_
KΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ…
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
-
rasPUTIN
- Site Admin
Re: KΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ…
Λάθος του ποὺ δὲν κάλεσε τὴν Ἀστυνομία. Νὰ δοῦμε ἀν θὰ ἐπέμενε νὰ μὴν δώσει τὸ κλειδί.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
-
enias
Δεν είναι ωραίο να ταλαιπωρήσεις την οικογένεια και ειδικά αν έχεις και παιδάκι που μόλις διασκέδασε στο παιδικό του πάρτυ, και ίσως και να τρομάξει απο τη φασαρία της οποίας το λόγο δεν θα καταλάβει, με αποτέλεσμα να του χαλάσει η διάθεση. Δεν ξέρεις τι τσαμπουκιλίκια θα μπορούσε να πουλήσει ο παρκαδόρος μπροστά στη γυναίκα σου και το παιδί σου και σίγουρα δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα για την οικογένεια.
Ομως... επειδή όπως λέγανε και οι παλιοί κώδικες της Cosa Nostra, "η εκδίκηση πρέπει να περιμένει όσο χρόνο χρειαστεί",
γυρνώντας στο σπίτι και αφού η οικογένεια είναι ασφαλής ξεκούραστη και χαρούμενη, τηλεφώνημα στο Σ.Δ.Ο.Ε. 1517 και καταγγελία για το πάρκινγκ χωρίς απόδειξη. 
Τι θα του κάνουν; Ίσως πρόστιμο, ίσως μίζα στον εφοριακό, δεν ξέρω αλλα δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει η φασαρία που θα υποβάλλεις τον ιδιοκτήτη και το μήνυμα μηδενικής ανοχής
Λέτε κι αυτός να τον συμφέρει για καθε 5€ να πληρώνει πρόστιμα ή νταβατζιλίκια; Τον συμφέρει οταν την φασαρία του την κάνει ένας. Αν όμως την κάναμε όλοι, ποιος εφοριακός οσο διεφθαρμένος και να είναι θα τον καλύψει τόσες φορές;
Και δεν θέλω να ακούω τα ηττοπαθή "κράτος εν κράτει" κτλ. Τίποτα δεν είναι παράνομο, αλλα... μέχρι να σε πιάσουν.
http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=995739
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΤΑΔΩΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟ 1517.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΟΡΟΥ.
Ομως... επειδή όπως λέγανε και οι παλιοί κώδικες της Cosa Nostra, "η εκδίκηση πρέπει να περιμένει όσο χρόνο χρειαστεί",
Τι θα του κάνουν; Ίσως πρόστιμο, ίσως μίζα στον εφοριακό, δεν ξέρω αλλα δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει η φασαρία που θα υποβάλλεις τον ιδιοκτήτη και το μήνυμα μηδενικής ανοχής
Λέτε κι αυτός να τον συμφέρει για καθε 5€ να πληρώνει πρόστιμα ή νταβατζιλίκια; Τον συμφέρει οταν την φασαρία του την κάνει ένας. Αν όμως την κάναμε όλοι, ποιος εφοριακός οσο διεφθαρμένος και να είναι θα τον καλύψει τόσες φορές;
Και δεν θέλω να ακούω τα ηττοπαθή "κράτος εν κράτει" κτλ. Τίποτα δεν είναι παράνομο, αλλα... μέχρι να σε πιάσουν.
http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=995739
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΤΑΔΩΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟ 1517.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΟΡΟΥ.
Αινείας
- MacPap
Εγώ δεν συμφωνώ με την αντιμετώπιση που προτείνεται από τον enias για διάφορους λόγους.
Κατά πρώτον μια λάθος πράξη πρέπει να τιμωρείται την στιγμή που τελείται. Αυτό θα σας το πει κάθε εκπαιδευτής σκύλων. Για να καταλάβει το ζώο γιατί τιμωρείται και τι δεν πρέπει να κάνει ξανά.
Κατά δεύτερον τα παιδάκια πρέπει από μικρά να μαθαίνουν πως όταν δεν αντιδρούν στα παράσιτα όταν πρέπει, μεγαλώσουν θα τους χαλάνε το κέφι. Πρέπει λοιπόν οι γονείς όχι να μην κάνουν το σωστό την ώρα που πρέπει αλλά να εξηγούν στα παιδιά τους γιατί συμβαίνει αυτό που συμβαίνει.
Κατά τρίτον το να στέλνω εκδικητικά την οποιαδήποτε υπηρεσία δεν προεξοφλεί πως ο παρκαδόρος θα πάρει το μήνυμα. Είναι σαν να δίνει κανείς φακελάκι στον γιατρό και να στέλνει μετά το ΣΔΟΕ στην κλινική που έκανε την εγχείρηση.
Και τέλος καλό είναι να ζαλίζει κανείς τους αστυνομικούς μέχρι το σημείο που οταν έρχονται να λένε στον παρκαδόρο "πάλι εσύ ?..." και να τον παίρνουν μαζί τους... Σκεφθείτε το μπάχαλο που θα προκύψει όχι όταν έρθει το ΣΔΟΕ αλλά όταν θα βγαίνουν οι θαμώνες και δεν θα υπάρχει κανείς να τους δώσει τα κλειδιά τους. Εκεί να δεις γέλια...
Φιλικά Κώστας
Κατά πρώτον μια λάθος πράξη πρέπει να τιμωρείται την στιγμή που τελείται. Αυτό θα σας το πει κάθε εκπαιδευτής σκύλων. Για να καταλάβει το ζώο γιατί τιμωρείται και τι δεν πρέπει να κάνει ξανά.
Κατά δεύτερον τα παιδάκια πρέπει από μικρά να μαθαίνουν πως όταν δεν αντιδρούν στα παράσιτα όταν πρέπει, μεγαλώσουν θα τους χαλάνε το κέφι. Πρέπει λοιπόν οι γονείς όχι να μην κάνουν το σωστό την ώρα που πρέπει αλλά να εξηγούν στα παιδιά τους γιατί συμβαίνει αυτό που συμβαίνει.
Κατά τρίτον το να στέλνω εκδικητικά την οποιαδήποτε υπηρεσία δεν προεξοφλεί πως ο παρκαδόρος θα πάρει το μήνυμα. Είναι σαν να δίνει κανείς φακελάκι στον γιατρό και να στέλνει μετά το ΣΔΟΕ στην κλινική που έκανε την εγχείρηση.
Και τέλος καλό είναι να ζαλίζει κανείς τους αστυνομικούς μέχρι το σημείο που οταν έρχονται να λένε στον παρκαδόρο "πάλι εσύ ?..." και να τον παίρνουν μαζί τους... Σκεφθείτε το μπάχαλο που θα προκύψει όχι όταν έρθει το ΣΔΟΕ αλλά όταν θα βγαίνουν οι θαμώνες και δεν θα υπάρχει κανείς να τους δώσει τα κλειδιά τους. Εκεί να δεις γέλια...
Φιλικά Κώστας
-
rasPUTIN
- Site Admin
Ὁ ἕλληνας ξέρει μόνο νὰ γκρινιάζει ἀλλὰ ἀν τοῦ πεῖς νὰ καταγγείλει τὸ συμβάν ... ...enias έγραψε:Λέτε κι αυτός να τον συμφέρει για καθε 5€ να πληρώνει πρόστιμα ή νταβατζιλίκια; Τον συμφέρει οταν την φασαρία του την κάνει ένας. Αν όμως την κάναμε όλοι, ποιος εφοριακός οσο διεφθαρμένος και να είναι θα τον καλύψει τόσες φορές;
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
-
Tassos
Το ζήτημα είναι ότι μέχρι να έρθει η αστυνομία απλά περιμένεις. Και όταν έρθει πάλι η λύση δεν είναι άμεση.
Τάσος
Τάσος
- MacPap
Στην περίπτωση της αστυνομίας η λύση είναι άμεση διότι θα πάρεις και θα πεις "είμαι ο τάδε είμαι στο μαγαζί τάδε και ο υπεύθυνος παρκαδόρος δεν μου επιστρέφει τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου. Πως λέγεστε?" Όταν δε έρθει η αστυνομία εκεί να δεις γέλια... Αν φίλε Tasos αυτό το έκαναν όλοι αυτά τα παράσιτα δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Αλλα δεν το κάνουν γιατί σιγά ο "γυφτομήτρος" με το BMW X5 να μπει στον κόπο να παρκάρει το "Κάρο" του.