αθώος ο κύριος...
να τον υποδεχθούμε ξανά με ανοικτές αγκάλες αυτον τον μεγιστο ποδοσφαιρικό παράγοντα της ελληνικής και όχι μόνο επικράτειας...
κακως κατηγορείται και κακώς βρίσκεται στην φυλακη...
να επιστρέψει αμεσα στα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας,
να δουμε κ τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει και πρωτάθλημα
Επιστολή προς τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ απέστειλε ο Αχιλλέας Μπέος
Στην επιστολή, ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία-πειστήρια για την καταδίκη των ερυθρόλευκων και τη δική του και ζητάει από την επιτροπή να δικάσει με κατά συνείδηση κρίση και να μείνει ανεπηρέαστοι από κάθε πολιτική πίεση εντυπωσιασμού, αποπροσανατολισμού και δημοσιογραφικών σκοπιμοτήτων.
Αναλυτικά η επιστολή του Αχιλλέα Μπέου, αναφέρει:... Σε ένα έγκλημα (φόνου) πρέπει να βρούμε εκτός από τον δολοφόνο, το όπλο και το πτώμα ως στοιχεία-πειστήρια. Σε μία διακίνηση ναρκωτικών πρέπει να βρεθούν τα ναρκωτικά ως στοιχεία-πειστήρια. Σε μία ληστεία να βρεθούν τα κλοπιμαία και αυτοί που τη διέπραξαν ως στοιχεία-πειστήρια.
Στην περίπτωση της υποτιθέμενης δωροδοκίας και της εμπλοκές του Ολυμπιακού Βόλου, πρέπει να βρεθεί ποιος δωροδόκησε ποιον, πόσο πήρε αυτός, πότε τα πήρε και ποιος κατήγγειλε ότι τα έδωσε.
Σε ένα στημένο αγώνα, πρέπει να υπάρχουν εμπλεκόμενοι διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες. Ποια μαρτυρία, έγγραφο, γενικότερα ποιο στοιχείο υπάρχει για προσυνεννόηση συγκεκριμένου αγώνα και αποτελέσματος; Ποιος είναι αυτός που έχει καταθέσει κάτι τέτοιο; Ποια είναι τα αντίστοιχα στοιχεία-πειστήρια;
Κύριοι, οι μάσκες και πάλι έπεσαν. Μέχρι και ο μοναδικός "αξιόπιστος μάρτυρας" Αλέξης Κούγιας παραδέχθηκε και χθες, ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ: "Δεν ξέρω, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία, το λέγανε στην πιάτσα"
Εσύ thanos έχεις στοιχεία ή και εσύ τα άκουσες στη πιάτσα?
Αποκλείει τον Ολυμπιακό Βόλου η UEFA...;;;
Στην απόφαση να προχωρήσει στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League κατέληξε η UEFA, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nova ΣΠΟΡ FM 94,6.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θεωρεί πως τα στοιχεία βάσει των οποίων έχει τιμωρηθεί πρωτοδίκως σε υποβιβασμό η ομάδα της Μαγνησίας είναι επαρκή για να αποφασίσει την αποβολή της από τις διοργανώσεις της και δεν θα περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση.
Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη και τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου στα play offs του Europa League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα πάρει η Ντιφερντάνζ, ομάδα από το Λουξεμβούργο που οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν στον τρίτο προκριματικό γύρο.
Μάλιστα η απόφαση της UEFA δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμη κι αν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κάνει δεκτή την έφεση ή ενδεχομένως δικαιωθεί ο σύλλογος στη συνέχεια από τα πολιτικά δικαστήρια.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: "Υπήρξαν πιέσεις"
Για πολιτικές παρεμβάσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι στις οποίες υπέκυψαν η ΕΠΟ και η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος, σχετικά με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.
Αναλυτικά, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:
- το τι θα ζητήσει από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA: «Βασική μας πρόθεση είναι η επιτροπή να αναβάλει αυτή την απόφαση. Σκέφτεστε τι θα γίνει αν οι αποφάσεις είναι διαφορετικές. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να αναβάλουμε προσωρινά την απόφαση, βάσει και όσων είπε ο πρόεδρος της UEFA. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια πρεμούρα τους έχει πιάσει για να βγάλουν απόφαση. Δεν ξέρω μήπως φοβούνται ο Ολυμπιακός Βόλου να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να αποκλείσει ένα μεγάλο σύλλογο όπως η Παρί Σεν Ζερμέν. Γιατί μη νομίζετε ότι είναι από τίποτα μοναστήρια εκεί στην UEFA…».
- το αν θα επηρεάσει η απόφαση της UEFA εκείνη της ΕΠΟ: «Η UEFA, όποια απόφαση κι αν πάρει, δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα. Η μόνη που μπορεί να τιμωρήσει παγκοσμίως είναι η FIFA. Αυτό ήδη μας δημιουργεί μία μεγαλύτερη απορία για το πώς λειτουργεί μία μεγάλη ομοσπονδία, όπως η UEFA. Πώς γίνεται να έχουν πληροφορίες οι δημοσιογράφοι προτού εμείς παρουσιαστούμε στην Πειθαρχική Επιτροπή;».
- τη στάση της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ μόλις έσκασε το θέμα αυτό έπρεπε να είχε πάρει θέση, με στοιχεία, όπως έκανε η αντίστοιχη ομοσπονδία της Τουρκίας. Στην Τουρκία είπαν ότι μέχρι να βγουν αποφάσεις από τα ποινικά δικαστήρια, δεν θα τιμωρήσουν ούτε φυσικά πρόσωπα ούτε ομάδες. Εδώ έχουν καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η στάση της ΕΠΟ έχει να κάνει με τις πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις που έχει δεχτεί, αλλά και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Στην Ιταλία είχαν τον Μότζι σε βίντεο να λέει ‘πάρε αυτά, κάνε πέναλτι κλπ.’. Εδώ είχαμε τέτοια στοιχεία;».
- την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας: «Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι επίορκη. Αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που λέω. Νομίζετε πως ο Αχιλλέας Μπέος έχει μιλήσει; Έχω στοιχεία! Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας είναι κατάπτυστη κι έχει σκοπό. Δεν έχουν δικαίωμα να ρίξουν τον Ολυμπιακό Βόλου. Η βαθμολογία έχει επικυρωθεί και αυτό που έγινε είναι έγκλημα. Έχω στοιχεία και όταν θα έρθει η ώρα θα καταλάβει ο κόσμος για τι επιτροπή μιλάμε».
- την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου: «Με προβληματίζει μία πιθανή τιμωρία της ομάδας, που είναι δημιούργημα δικό μου και εκπροσωπεί μία ολόκληρη πόλη. Μιλάμε για μία ομάδα που έπαιξε το πιο ωραίο ποδόσφαιρο, καταχειροκροτήθηκε και τώρα κινδυνεύει η ύπαρξή της και η ιστορία της. Πού εμπλέκεται η ομάδα; Πού αναφέρεται το όνομά της; Είναι μία ομάδα πρότυπο. Ο Ολυμπιακός Βόλου με βάση όσα βλέπω δύσκολα θα έφευγε από τη δεύτερη ή τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Άρχισε να διεκδικεί κομμάτι από την πίτα και αυτό τους πείραξε. Είναι η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα όλων των εποχών».
- τις κατηγορίες για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Λένε για έξι ύποπτα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου. Τέσσερα κέρδισε, ένα ήταν ισοπαλία και ένα ήταν ήττα. Σε αυτά τα τέσσερα που κέρδισε γιατί δεν φωνάζουν να ρωτήσουν τους αντιπάλους. Να τους ρωτήσουν αν δωροδοκήθηκαν ή αν απειλήθηκαν. Το ίδιο να κάνουν και για τους διαιτητές. Δεν το έκαναν όμως. Ποιος είναι ο μάρτυρας; Ο κ. Κούγιας που έλεγε ‘δεν γνωρίζω, δεν ξέρω, το άκουσα στην πιάτσα’; Έρχεσαι μεταγενέστερα να τιμωρήσεις για προγενέστερες πράξεις, για πράγματα που λένε πως έγιναν πριν τρία χρόνια. Καν’ το, αλλά ποιο είναι το πρόβλημά σου και δεν περιμένεις κάποιους μήνες να υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία και αποφάσεις από τα ποινικά δικαστήρια. Γιατί δεν παίρνουν αποφάσεις αφού έχουν εξασφαλίσει δίκαια δίκη; Ποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει για να συμβεί αυτό;».
- τη φυλάκισή του: «Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να βιώνει αυτό το πράγμα στα 53 του, να βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του και τα παιδιά του. Εγώ έχω υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά μου να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα, όταν θα βγω, πρώτα ο Θεός, έξω. Μου στερούν τα παιδιά μου και την ελευθερία μου χωρίς στοιχεία. Αυτό δεν είναι δίκαια δίκη. Εγώ από το ποδόσφαιρο έχω τελειώσει. Είναι δέσμευση λόγου, γιατί έχω υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μου να αποκαταστήσω το όνομά μου. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί ο γιος μου και να λένε πως ο πατέρας του έστησε παιχνίδια…».
Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα και αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ΑΕΛ.
Διαβάστε αναλυτικά Νίκο Αλέφαντο
.Τι σκούζουν σαν μωρές παρθένες, η απόφαση που πάρθηκε για Βόλο και Καβάλα ήταν σωστή. Κι είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι καλό για τα. μάτια μας που θα μείνουν αυτές οι 2 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, διότι αυτές έπαιζαν μπάλα, ενώ οι άλλες δεν βλεπόντουσαν!
. Τι ήθελε δηλαδή η Λάρισα, να μείνει αυτή στην κατηγορία, και να υποβιβαστούν ο Βόλος και η Καβάλα; Είχε καλύτερη ομάδα; Είχε καλύτερους παίκτες; Ήταν καλύτερη για τα. μάτια μας; Χάλια ομάδα ήταν η Λάρισα όπως και ο Πανσερραϊκός!...
. Με ποια λογική να τιμωρηθούν οι παίκτες του Βόλου και της Καβάλας, αλλά και ο κόσμος αυτών των 2 πόλεων, ενώ δεν έφταιγαν σε τίποτα. Οι παράγοντες τιμωρήθηκαν σκληρά, ισόβια τους έδιωξαν απ' το ποδόσφαιρο, ο ένας είναι φυλακή ενώ ο άλλος καταζητείται. Οι ομάδες, οι παίκτες και ο κόσμος τι φταίνε; Και έφαγαν 10 βαθμούς αφαίρεση βαθμών ο ένας και 8 βαθμούς αφαίρεση ο άλλος. Τι άλλο ζητάνε;
. Σκούζουν όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κ.λ.π. για τους γνωστούς λόγους, σκούζουν όχι μόνο η Λάρισα και ο Πανσεραϊκός, σκούζουν και οι από κάτω που ανεβαίνουν απ' τη Β' Εθνική, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο Παναιτωλικός διότι αν έμεναν στην Σούπερ Λίγκα η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, θα ήταν πιο εύκολο για τους νεοφώτιστους να σωθούνε! Ενώ με Καβάλα και Βόλο δεν θα είναι εύκολο να σωθούν ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός κι ο ΠΑΣ. Παρά την αφαίρεση βαθμών. Είναι καλές ομάδες.
δεν τον σέβομαι προπονητικά. απλά μου άρεσαν τα συγκεκριμένα που είπε και το έβαλα.
ακούστε μια άλλη άποψη αφού δεν σας άρεσε αυτή:
ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ e-Volos.gr
Επειδή τις τελευταίες δύο μέρες και συγκεκριμένα μετά την απόφαση ΕΚΠΛΗΞΗ, όπως την χαρακτήρισαν "αντικειμενικά" ΜΜΕ, έχουν βγει στην ποδοσφαιρική πιάτσα πολλοί εξυγιαντές του ελληνικού Ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατακεραυνώνουν την απόφαση της αθλητικής Δικαιοσύνης, ήρθε η ώρα να καταθέσουμε και την δική μας άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.
Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε πως το παρακάτω κείμενο θα γραφτεί σε γλώσσα ποδοσφαιρική, ώστε να γίνει κατανοητή απ’ όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα…
Με πρωταγωνιστές ΜΜΕ, κυρίως αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες που πρόσκεινται σε συγκεκριμένες ομάδες της Αθήνας και της και Θεσσαλονίκης, έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος με σκοπό τον εξευτελισμό της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ.
Σ’ αυτόν τον πόλεμο έχουν επιστρατεύσει "έγκριτους" και "αντικειμενικούς" αρθρογράφους, συνεντεύξεις με κάθε καρυδιάς καρύδι που θέλει εμμέσως να εκφράσει την πίστη του στα γνωστά αφεντικά, καθώς και επιλεκτικά αποσπάσματα συνομιλιών των γνωστών πρωταγωνιστών του κοριόπολις.
Όλοι, μα όλοι τάσσονται υπέρ της κάθαρσης του ποδοσφαίρου και όλοι, μα όλοι συμφωνούν πως αυτή η κάθαρση θα επιτυγχάνονταν με τον υποβιβασμό ή πιο συγκεκριμένα με την αλλαγή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, ώστε τις δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης να καταλάμβαναν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα.
(Φυσικά δεν βόλευε οι δύο αυτές ομάδες να υποβιβαστούν απευθείας, γιατί τότε θα έπρεπε τις θέσεις τους να πάρουν δύο ομάδες της Football League… οπότε, μισή η χαρά…)
Πιστεύω πως όλοι μα όλοι οι φίλαθλοι της πόλης του Βόλου και παίρνουμε το θάρρος να μιλήσουμε και γενικότερα, όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, οποιασδήποτε ομάδας, θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς στημένα ματς, χωρίς στημένους διαιτητές, χωρίς βιαιότητες στις κερκίδες, στην τελική ένα ποδόσφαιρο πραγματική γιορτή.
Πιστεύει έστω κι ένας φίλαθλος πως για την κατάντια του ελληνικού Ποδοσφαίρου ευθύνονται δύο πρόσωπα, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης, και δύο ομάδες, αυτές του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας;
Αν κάποιοι το πιστεύετε αυτό, μην διαβάσετε παρακάτω… Καληνύχτα σας…
Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο ελληνικό Ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από το 1980 και καταλήγοντας στο 2011, αναζητώντας έστω κι ένα πρωτάθλημα που κάποιος θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι ήταν καθαρό.
Αν μάλιστα δημιουργούσαμε και μία διαδικτυακή δημοσκόπηση, που είναι της μόδας για κάποιες "αντικειμενικές" αθλητικές ιστοσελίδες, με ερώτηση επιλέξτε ποιό από τα παρακάτω πιστεύετε πως ήταν το πιο καθαρό πρωτάθλημα από το 1980 ως το 2011; Θα τολμήσουμε να κάνουμε την πρόβλεψη πως κανένα πρωτάθλημα δεν θα έπαιρνε πάνω από το 30% των ψήφων… για ευνόητους λόγους.
Να επισημάνουμε γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν πως στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πρωταθλημάτων δεν συμμετείχαν οι ομάδες του Βόλου και της Καβάλας…
Κι ας πάμε στο mega-σκάνδαλο των στημένων αγώνων που απασχολεί όλα τα ΜΜΕ στις μέρες μας.
Η όλη υπόθεση στηρίχτηκε και στηρίζεται σε απομαγνητοφωνήσεις καταγεγραμμένων συνομιλιών πολλών παραγόντων του ποδοσφαίρου, καθώς και σε ύποπτα κατά την ΟΥΕΦΑ ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και τη σημαντική άποψη του κ. Κούγια για την υπόθεση.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, στις απομαγνητοφωνήσεις αυτών των ηχητικών ντοκουμέντων ακούγονται κι άλλα πρόσωπα εκτός των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη.
Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε ηχητικά ντοκουμέντα, όπου οι συνομιλούντες σχολιάζουν απλά την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων τους, αλλά σε εκείνα που ακούγονται σχόλια για το πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους κάποιοι διαιτητές.
Οι ομάδες που εκπροσωπούσαν, φυσικά και δεν είχαν καμία ευθύνη και πως μπορεί να έχουν ευθύνη όταν από πίσω βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί ή ψηφοφόροι, όπως θέλετε πέστε τους.
Θεωρούμε πιθανό, πως αυτή η λεπτομέρεια έχει ξεφύγει από τα "λαγωνικά" του αθλητικού ρεπορτάζ των αθηναϊκών ΜΜΕ (Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι υπάρχουν και εξαιρέσεις εκεί στις πρωτεύουσες).
Με την "αντικειμενικότητά" σας κύριοι δημοσιογράφοι αυτών των "έγκυρων" ΜΜΕ, καθημερινά απαξιώνετε τους εαυτούς σας. Γίνεστε αναλώσιμοι, αφού σε λίγο καιρό δεν θα πείθετε ούτε τους ίδιους τους εαυτούς σας.
Αν όντως ήσασταν υπέρ της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το πρώτο θέμα που θα ασχολούσασταν θα ήταν οι τιμωρίες των βασικών υπευθύνων του σκανδάλου με τα στημένα και θέλουμε να πιστεύω πως γνωρίζετε πως δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε και η Καβάλα.
Όπως είπε εξάλλου κι ένας Υπουργός πρόσφατα «να μην απαξιώσουμε και το ποδόσφαιρο».
Στην Ιταλία βέβαια όταν ήταν να κάνουν κάθαρση έκαναν ΚΑΘΑΡΣΗ. Η Γιουβέντους έπεσε κατηγορία. Οι υπεύθυνοι μπήκαν φυλακή. Εδώ ποιός έχει τα αρχ…α να το κάνει;
Ο τσαμπουκάς φτάνει μέχρι τους Βόλους και τις Καβάλες. Για παρακάτω σφυρίζετε κλέφτικα.
Λοιπόν κύριοι κάνετε λάθος αν πιστεύετε πως εμείς οι Βολιώτες είμαστε εναντίον της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε υπέρ και τη στηρίζουμε. Υπέρ όμως της πραγματικής κάθαρσης κι όχι αυτής που ξεκινάει και τελειώνει στην επαρχία.
Οπότε ή στηρίξτε την κάθαρση - ΚΑΘΑΡΣΗ ή κάντε ΤΟΥΜΠΕΚΙ!
με τα περισσότερα του αρθρου θα συμφωνήσω:
πραγματική ΚΑΘΑΡΣΗ θα ειχαμε αν ριχνανε κατηγορία γαυρο της Αττικής και βάζελο
οπως εγινε με την Γιουβέντους στην Ιταλία...
γιατι αυτοι στήνουν πρωταθλήματα για να βγάινουνε άνετοι και ωραιοι στο Τσάμπιονς Λινγκ στα σίγουρα και να εισπράττουν τα εκκατομυρια της ΟΥΕΦΑ
από την άλλη δεν μπορώ να ακούω οτι θέλουνε στον Βολο την πραγματική καθαρση...
αν ηταν ετσι, δεν θα επρεπε καν να επιτρέψετε τον Μπέο να αναλάβει την ομάδα σας, γιατί ειναι γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα τι ...λουλούδι είναι
αυτό λέμε τόσες βδομάδες. οτι τα δηθεν στοιχεία που έχουμε, είναι οτι ακούμε στη πιάτσα. δηλαδή τόσα χρόνια που ακούγαμε στη πιάτσα για τον κόκκαλη, τι έγινε? τον έδιωξε κανένας? έφερε κανένας την κάθαρση? απο την μια τον μπέο τον βάλανε στη φυλακή γιατι άκουσε ο κούγιας 5 πράματα στην πιάτσα. αποδείξεις δεν έχει. και απο την άλλη κανένας δεν τόλμησε να πλησιάσει άλλα κεφάλια μεγαλύτερα