Πρόστιμα-φωτιά φέρνει ο νέος ΚΟΚ
28.08.2011
18:28
Νέα πρόστιμα – φωτιά για τους παραβάτες οδηγούς φαίνεται πως θα έχει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Ενας Κ.Ο.Κ. που και πάλι αλλάζει - τελευταία φορά «αναμορφώθηκε» στα μέσα του 2008 - αλλά και πάλι οι αλλαγές έχουν σαφή εισπρακτικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του «Θέματος» τα κυριότερα χαρακτηριστικά των νέων αλλαγών αφορούν σε μεγάλες αυξήσεις στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για συγκεκριμένες τροχαίες παραβάσεις. Για του λόγου το αληθές, και με βάση τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, προς τα μέλη της μόνιμης επιτροπής του ΚΟΚ του υπουργείου Μεταφορών, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.050 ευρώ, έναντι 700 σήμερα, ενώ οι οδηγοί που θα παραβιάζουν το STOP θα τιμωρούνται με πρόστιμο 900 ευρώ.
Επίσης, το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα εισόδου/εξόδου θα αυξηθεί κατά 60%, από τα 150 στα 325 ευρώ, για στάθμευση σε πεζοδρόμιο, οι παραβάτες θα πληρώνουν 120 ευρώ, έναντι 80 ευρώ σήμερα, ενώ στα 225 ευρώ (από 150 σήμερα) αυξάνεται το πρόστιμο για την ... παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του ΤΡΑΜ!
-
UltiMo_
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
- MacPap
Re: Πρόστιμα-φωτιά φέρνει ο νέος ΚΟΚ
Το άλλο με τον Τοτο το ξέρετε? Και που θα αυξηθούν τα πρόστιμα θα αλλάξει κάτι αφού δεν αστυνομεύεται ο ΚΟΚ?
"αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι" όπως θα έλεγε και ο Haridimos
"αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι" όπως θα έλεγε και ο Haridimos
-
DELPIERO1981
Και μετά από όλα αυτά, θα μάθουν οι Έλληνες να οδηγούνε σωστά..
(πόσα να βάλω);
(πόσα να βάλω);
ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΔΙΌΔΙΑ;... ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΌ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ;
-
grigoris
Σκασίλα μας.Μία ή άλλη είναι.
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
-
rasPUTIN
- Site Admin
Μετὰ ἀπὸ ὅλα αὐτὰ ὑπάρχει κάποιος ὀ ὁποῖος ἀμφιβάλλει γιὰ τὴν ἠλιθιότητά τους;
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
-
erling
Ναι εγώ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει τόση ηλιθιότητα σε κάποιους που να νομίζουν πως η αλλαγή των προστίμων θα φέρει και την ομαλότητα στην οδική κυκλοφορία χωρίς ταυτόχρονη αστυνόμευση.
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"