Απ'το κόστος οδικών έργων, στο ευρώ, την Ε.Ε. και την δραχμή

Μοιραστείτε μαζί μας αυτό που είδατε, ακούσατε ή διαβάσατε...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Το κόστος των οδικών έργων και το ευρώ (Μία σοβαρότατη α

Δημοσίευση από MacPap »

enias έγραψε:Και το ξαναείπα, δεν τα έχει βάλει κανείς με την Ελλάδα. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με όχημα την Κομισιόν, θέλουν να καταστρέψουν τους μικρούς, σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται, για να τους "φάνε" το μερίδιο αγοράς. Και όταν θα είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, θα επιβάλλουν και κανόνες όπως μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το μονοπώλειο/ολιγοπώλειο της εργασίας.
Ποια συμφέροντα αυτά που αποχωρούν διότι δεν βγαίνουν πλέον?
enias έγραψε:Το ζήτημα είναι εμείς, ως Έλληνες τι διάρθρωση θέλουμε να δώσουμε στην οικονομία μας. Τι μας αρέσει. ... Το σωστό είναι αυτό που γουστάρουμε οι περισσότεροι σε αυτό εδώ το οικόπεδο (την μικρομεσαία επιχείρηση με την χαμηλότερη παραγωγικότητα) και σε όποιον δεν αρέσει, να αλλάξει οικόπεδο.
Δυστυχώς αποδεικνύεται πως αυτό που αρέσει στον Ελληνα είναι "να κάααααθεται" και να περιμένει τον "απο μηχανής θεό". Και αυτό είναι έτσι από την αρχαιότητα δεν είναι καινούργιο..
enias έγραψε:Υπογράψαμε τα μνημόνια, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε τις μπύρες τους απο το Lidl, ... Τα μνημόνια τα υπογράψαμε διότι για δεκαετίες πιστεύαμε πως εμείς είμαστε οι έξυπνοι και αυτοί οι βλάκες και ζούσαμε με δανεικά.
MacPap έγραψε:
enias έγραψε:Αυτό που λες είναι ρατσιστικό. Είδες εσύ όλους τους Έλληνες πως δουλεύουν και τι κάνουν;
Κάτι έχω δει και εγώ τα τελευταία 25 χρόνια που εργάζομαι στην Ελλάδα.
Κι εγώ κάτι έχω δεί τόσα χρόνια απο Γερμανούς στις διακοπές μου ...
ΑΝ κρίνεις τους λαούς βλέποντας τους τουρίστες και τους μετανάστες, "είσαι μακριά νυχτωμένος".

ΑΝ δεν αρχίσουμε να εργαζόμαστε και να παράγουμε, ότι παράγουμε από υπηρεσίες μέχρι μέλι και να το προσφέρουμε έτσι όπως το θέλουν "οι πελάτες" με ότι αυτό συνεπάγεται όντως θα πάνε σε άλλο μαχαλά και εμείς θα κάτσουμε και θα κλαίμε πάλι την μοίρα μας. Τις δεκαετίες του 80 και 90 μας έκαναν αυτοί που τους βρίζουμε ένα δώρο μας έδωσαν την δυνατότητα να γίνουμε και εμείς μια χώρα δυνατή. Εμείς όμως τα λεφτά τα κάναμε αυτοκίνητα και διασκέδαση. Δεν φταίνε αυτοί το ξερό μας το κεφάλι φταίει. Το ίδιο κεφάλι που μα κάνει να έχουμε την συμπεριφορά που έχουμε παντού ακόμα και στους δρόμους.

Είμαστε "η χώρα του απέραντου δήθεν" Αυτό πρέπει να αλλάξει διότι αν δεν αλλάξει... κλαύτα Χαράλαμπε...

Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:
enias έγραψε:Και το ξαναείπα, δεν τα έχει βάλει κανείς με την Ελλάδα. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με όχημα την Κομισιόν, θέλουν να καταστρέψουν τους μικρούς, σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται, για να τους "φάνε" το μερίδιο αγοράς. Και όταν θα είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, θα επιβάλλουν και κανόνες όπως μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το μονοπώλειο/ολιγοπώλειο της εργασίας.
Ποια συμφέροντα αυτά που αποχωρούν διότι δεν βγαίνουν πλέον?
Αυτα, πριν φύγουν, τα κονομήσανε. Τώρα θα έρθουν τα άλλα που θα κάνουν την Ελλάδα βάσης παραγωγής χαμηλού κόστους για προϊόντα που θα πωλούνται αλλού, για να ανταγωνιστούν την Κίνα και τις υπόλοιπες ανερχόμενες δυνάμεις του κόσμου.
MacPap έγραψε:Τα μνημόνια τα υπογράψαμε διότι για δεκαετίες πιστεύαμε πως εμείς είμαστε οι έξυπνοι και αυτοί οι βλάκες και ζούσαμε με δανεικά.
Τα δανεικά μας τα δώσαν απλόχερα οι κομισιονάριοι της απάτης γνωρίζωντας οτι μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού δεν γνωρίζει τι είναι "το ισοζύγιο εμπορικού έλλειμματος που αντισταθμίζεται απο το ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών" * . Αν και όπως φαίνεται, δεν το ξέρουν και πολλοί πολιτικοί που βγήκαν απο ελληνικά πανεπιστήμια, που ήταν πολύ απασχολημένοι με τις εκδηλώσεις της ΔΑΠ/ΠΑΣΠ και πήδηξαν το κεφάλαιο του βιβλίου που τα έγραφε και δεν τα διάβασαν.
MacPap έγραψε: ΑΝ κρίνεις τους λαούς βλέποντας τους τουρίστες και τους μετανάστες, "είσαι μακριά νυχτωμένος".
Το ίδιο και εσύ που κρίνεις απο μη αντιπροσωπευτικό δείγμα, βάσει προσωπικής μαρτυρίας. Αυτό ήθελα να τονίσω. Οι γενικέυσεις και τα στερεότυπα είναι πάντα λάθος.
MacPap έγραψε:ΑΝ δεν αρχίσουμε να εργαζόμαστε και να παράγουμε, ότι παράγουμε από υπηρεσίες μέχρι μέλι και να το προσφέρουμε έτσι όπως το θέλουν "οι πελάτες" με ότι αυτό συνεπάγεται όντως θα πάνε σε άλλο μαχαλά και εμείς θα κάτσουμε και θα κλαίμε πάλι την μοίρα μας.
Δεν παράγουμε όπως θέλουν οι πελάτες, παράγουμε όπως θέλει η Κομισιόν. Ο πελάτης θέλει φθηνό λάδι με 2-3 ευρώ και η ΕΕ μας λέει να κάνουμε βιολογικό με 20€ και μετά να καθίσουμε να το κοιτάμε γιατί δεν θα πουλάει. Ταυτόχρονα, οι κολοσσοί θα αγοράζουν αδασμολόγητα απο την Τουρκία και την Τυνησία πάμφηνα και θα μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε την ελαιοκαλλιέργεια και να ξεριζώσουμε τις ελιές για να βάλουν αυτοί φωτοβολταικά.

Στο ράφι, οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν το συμβατικό και οχι το βιολογικό, άρα δεν παράγουμε αυτό που θέλουν οι πελάτες. Παράγουμε αυτό που μας λέει οι Κομισιόν, για να... μην μας συμφέρει να το παράγουμε και να το αφήσουμε στους "μεγάλους" που λόγω μεγάλων ποσοτήτων θα το προσφέρουν φθηνά. Τα συστήματα ιχνηλασιμότητας των τροφίμων έχουν τόσο μεγάλο κόστος που καμία μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να τα βάλει χωρίς να φτάσει η τιμή τους... στο διάολο. Η ειρωνία είναι οτι περισσότεροι καταναλωτές, δεν γνωρίζουν καν τι είναι.
MacPap έγραψε:Τις δεκαετίες του 80 και 90 μας έκαναν αυτοί που τους βρίζουμε ένα δώρο μας έδωσαν την δυνατότητα να γίνουμε και εμείς μια χώρα δυνατή.
Αυτό που μας έδωσαν, είναι η δυνατότητα να αυτοκαταστραφούμε για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να βγάλουν απο τη μέση τα φθηνά ποιοτικά μας προιόντα και στο τέλος, να γίνουν και τα αφεντικά μας. Αυτό που έγινε δηλαδή και δεν είναι συνομωσιά... its business as usual.

Και να πω την πικρή μου αλήθεια, άρχισα να τα ψάχνω λίγο περισσότερο μετά απο τα ποστ του pipinos1976. Δυστυχώς κατα 80%, τα πράγματα είναι όπως τα έγραφε σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα παραγωγής. Αυτο που ο ίδιος δεν καταλάβαινε ίσως, είναι οτι πίσω απο όλα αυτά, είναι τα συμφέροντα των ξένων κολοσσών, που η δραχμούλα με τα ποιοτικά μας προιόντα, τους χαλούσε την πιάτσα. Τώρα έμαθε κι αυτό απο εμένα, αφου μου έδωσε το έναυσμα να πληροφορηθώ λίγο καλύτερα. Thanks pipinos1976.

* είναι το έλλειμμα εισαγωγών-εξαγωγών που το κοινό νόμισμα μας επέτρεπε να έχουμε σε σχέση με την εποχή της δραχμής όπου αυτό το ισοζύγιο επρεπε να είναι ισοσκελισμένο. Ο ισοσκελισμός επιτυγχάνονταν με διολίσθιση ή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Αποτέλεσμα: Ακρίβαιναν τα εισαγόμενα.
Στην εποχή του ευρώ, δεν ύπάρχουν υποτιμήσεις, γι αυτό σου δίνεται η δυνατότητα να δανειστείς απο τράπεζες ξένων κρατών αφού θα επιστρέψεις το ίδιο ποσό ακόμα και μετά απο πολλά χρόνια. Αποτέλεσμα: υποερδανεισμός και μείωση του μελλοντικού διαθέσιμου εισοδήματος. Το μέλλον του 2002,2003,2004 είναι αυτό που ζούμε σήμερα.
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Κουράστηκα... Δεν μπορώ να αναλώνομαι στο να αποδείξω ότι αν δεν γίνουμε παραγωγικοί δεν θα βγούμε από την τρύπα είτε γυρίσουμε στην δραχμή είτε όχι είτε βγούμε από την κοινότητα είτε όχι.

Δυστυχώς πολλοί έχουν ξεχάσει πως ήταν τότε και άλλοι νεότεροι δεν το ξέρουν καν.

Τέλος πάντων! Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω τους Έλληνες διότι είπαμε "δεν μπορείς να μάθεις σε κάποιον κάτι που νομίζει πως το ξέρει..". Εγώ έχω μια εμπειρία από περίπου 500 επιχειρήσεις που έχω δει στην ζωή μου δεν ξέρω αν είναι πολλές ή λίγες αλλά πιστεύω πως έχω και εγώ κάποια εμπειρία για να κρίνω μερικά πράγματα σε μικροοικονομικό επίπεδο.

Η γη αλλάζει οι οικονομίες αλλάζουν όποιος δεν προσαρμοστεί θα εξαφανιστεί! Τελεία! Αυτό είναι νομοτέλεια στην φύση και στο εμπόριο.

Ολα τα άλλα είναι θεωρίες για έχουμε να λέμε...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

Το οτι τα πράγματα αλλάζουν, δεν σημαίνει απαραίτητα οτι αλλάζουν για καλό. Εγώ πάντως με τις πολιτικές της ΕΕ δεν βλέπω κανένα καλό. Εσύ μπορεί να βλέπεις αλλα δεν θέλεις να μας πείς τί είναι αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα που βλέπεις με την συμμετοχή μας στο ευρώ και την ΕΕ και αν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα που ανέφερερα παραπάνω. Όλη η ΕΕ, εσύ και η κύβερνηση, όλοι ευχολόγια είσαστε τα οποία βασίζετε στο απόλυτο κενό στο οποίο θα συνεχίσει να βυθίζεται μέρα με τη μέρα η χώρα. Το ευρώ και η ΕΕ είναι ένα τελειωμένο πρότζεκτ που απέτυχε. Παραδεχτείτε το, θρηνήστε το και προχωρείστε με τη ζωή σας.

Αινείας
pipinos1976

Δημοσίευση από pipinos1976 »

enias έγραψε:Και να πω την πικρή μου αλήθεια, άρχισα να τα ψάχνω λίγο περισσότερο μετά απο τα ποστ του pipinos1976. Δυστυχώς κατα 80%, τα πράγματα είναι όπως τα έγραφε σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα παραγωγής. Αυτο που ο ίδιος δεν καταλάβαινε ίσως, είναι οτι πίσω απο όλα αυτά, είναι τα συμφέροντα των ξένων κολοσσών, που η δραχμούλα με τα ποιοτικά μας προιόντα, τους χαλούσε την πιάτσα. Τώρα έμαθε κι αυτό απο εμένα, αφου μου έδωσε το έναυσμα να πληροφορηθώ λίγο καλύτερα. Thanks pipinos1976.
Επιτέλους, να που κάποιος κατάλαβε τι έγινε στη χώρα. Το έστησαν, βρήκαν και εγχώριους συνοδοιπόρους και μας την έκαναν τη ζημιά. Χρόνια φώναζα, χρόνια τα έλεγα, κανείς δεν πίστευε. Τώρα, το ψάχνουν μερικοί και βλέπουν την αλήθεια σε αυτά που έγραφαν άλλοι που τα έχουν βιώσει από 1ο χέρι (βλ. Σοφιανόπουλος*). Όσο για το πρόβλημα με τη δραχμή και το ευρώ το έχω καταλάβει από καιρό. Πώς θα ήταν ανταγωνιστική η Γερμανία αν η Ελλάδα έφτιαχνε ένα π.χ. φορτηγό στη μισή τιμή (λόγω ισοτιμίας) και με το 90% των δυνατοτήτων του Γερμανικού; καταστρέφουμε, λοιπόν, την ελληνική βιομηχανία με τα πανωτόκια, τους βάζουμε και στο ακριβό ευρώ και ούτε στην Μπαζουτουλάνδη (δε θυμάμαι πώς λέγεται ακριβώς το κρατίδιο αυτό) δεν μπορούμε να πουλήσουμε.

Ευχαριστώ.

* Δείτε τα βίντεο, το 1ο. Αναφέρει ότι του έδωσαν άδεια και μετά τον συνέλαβαν γιατί, λέει, η άδεια που οι ίδιοι του έδωσαν, ήταν παράνομη. Θα τρελαθούμε τελικά...
enias

Δημοσίευση από enias »

pipinos1976 έγραψε:καταστρέφουμε, λοιπόν, την ελληνική βιομηχανία με τα πανωτόκια
Τι σχέση έχει η ΕΕ με τα πανωτόκια;
pipinos1976 έγραψε:τους βάζουμε και στο ακριβό ευρώ και ούτε στην Μπαζουτουλάνδη (δε θυμάμαι πώς λέγεται ακριβώς το κρατίδιο αυτό) δεν μπορούμε να πουλήσουμε.
Και όχι μόνο. Δωστους και χρήμα επιδοτήσεις (όσα βγάζουν οι αγροτές με πολύ κόπο-χαρτζιλίκι για τους Γερμανούς με το μάρκο) να σταματήσουν να παράγουν για να μην μας γκρεμίσουν τις τιμές με τη φθηνή δραχμή, βάλε και ποσωστώσεις σε κρέας/γάλα για να μην τσακίσουν τους Ολλανδούς κτηνοτρόφους, βάλε και δικαιώματα φύτευσης αμπελιών για να πουλάνε τα Γαλλικά κρασιά... και, και , και....

Μόλις μπήκαμε στο ευρώ, τέρμα οι επιδοτήσεις... πάρτε δάνεια

Τώρα που δεν παράγεται τίποτα, χρώστατε και κάτι ψιλά, έχετε κάτι ωραία χωραφάκια ευήλια και ευάερια να πουλήσετε να ξεπληρώσετε το χρέος.

Τεμπέλη Έλληνα!!!
Αινείας
enias

Re: Το κόστος των οδικών έργων, το ευρώ και η Ε.Ε.

Δημοσίευση από enias »

«Ψυχολογική διάλυση» της Ευρώπης λόγω κρίσης βλέπει ο Μάριο Μόντι
Πηγή: Express.gr 07/08/12-08:19

«ΟΙ εντάσεις που εδώ και χρόνια συνοδεύουν την ευρωζώνη έχουν ήδη τα χαρακτηριστικά της ψυχολογικής διάλυσης της Ευρώπης. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τις καταπολεμήσουμε», υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», προκαλώντας την άμεση αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία έσπευσε να τον «επαναφέρει στην τάξη».

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη, ο κ. Μόντι εξομολογήθηκε στο «Spiegel» ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών –κάτι το οποίο φρόντισα να επισημάνω και στην κ. Μέρκελ– με ανησύχησε ιδιαίτερα η έντονα αρνητική διάθεση που διαπίστωνα κατά του ευρώ, της ενωμένης Ευρώπης αλλά και της ίδιας της Γερμανίας στο ιταλικό κοινοβούλιο».
Εικόνα

Κι αυτοί τεμπέληδες και άχρηστοι σαν εμάς, είναι;
Ή μήπως έχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και "είναι πρόβλημα" για την ΕΕ;
Αινείας
pipinos1976

enias έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:καταστρέφουμε, λοιπόν, την ελληνική βιομηχανία με τα πανωτόκια
Ήταν ο μόνος τρόπος να κλείσουν τις βιομηχανίες με το γάντι. Τι άλλο να έκαναν; Στις συμβάσεις δε ζητούσαν ελληνική προστιθέμενη αξία (πού να δει τι έγινε επί ΓΑΠ που δεν μπορούσαν να πάρουν σύμβαση οι δικοί μας), ώστε να μην έχουν κρατικές δουλειές οι Έλληνες βιομήχανοι, τους φόρτωσαν και δανεισμό με κάτι επιτόκια 10-30% και τους αποτελείωσαν. Βάλε μαζί και αυτά που έγραψες για τις επιδοτήσεις κτλ που δεν ήταν μόνο χρηματικό το ζήτημα, αλλά και πολιτισμικό = ό,τι το ξένο είναι καλό και ολοκληρώσαμε έναν κύκλο που οδηγεί με 100% ακρίβεια στην καταστροφή.

Ευχαριστώ.
enias

Δημοσίευση από enias »

pipinos1976 έγραψε:
enias έγραψε:
Ήταν ο μόνος τρόπος να κλείσουν τις βιομηχανίες με το γάντι.... τους φόρτωσαν και δανεισμό με κάτι επιτόκια 10-30% και τους αποτελείωσαν
Ένα θέμα τα πανωτόκια...
pipinos1976 έγραψε:[Τι άλλο να έκαναν; Στις συμβάσεις δε ζητούσαν ελληνική προστιθέμενη αξία
Άλλο θέμα οι συμβάσεις για έργα του δημοσίου...

Και στα δύο όμως, δεν ευθύνεται η Κομισιόν ούτε η ΕΕ. Ευθύνονται οι δικοί μας. Μην τα μπουρδουκλώνουμε.
Αινείας
pipinos1976

Re: Το κόστος των οδικών έργων, το ευρώ και η Ε.Ε.

Μα για όλα οι δικοί μας φταίνε. Απλά, σε όλες τις περιπτώσεις έκαναν ό,τι τους έλεγαν οι απ' έξω. Μήπως στις επιδοτήσεις δεν έφταιγαν; αφού την ώρα των διεκδικήσεων δε φρόντιζαν να πάρουν αυτά που έπρεπε. Είναι γενικότερο το πρόβλημα. Δική μου άποψη είναι ότι λειτούργησαν προς όφελος ξένων παραγόντων από όποια θέση και αν "υπηρέτησαν" τη χώρα. Και ήταν και βασιλικότεροι του βασιλέως στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μας έκανε εντύπωση...”