Το γκούντα είναι κασέρι ή το κασέρι είναι τυρί?
-
UltiMo_
Το γκούντα είναι κασέρι ή το κασέρι είναι τυρί?
Αυτή την απορία είχα.. 
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
- MacPap
Re: Το γκούντα είναι κασέρι ή το κασέρι είναι τυρί?
Το Γκούντα και το κασέρι είναι και τα δύο κίτρινα τυριά. Σε αντίθεση με την φέτα που μεν είναι τυρί αλλά δεν είναι κίτρινο.
Το Γκούντα όμως δεν είναι κασέρι ούτε το κασέρι είναι γκούντα.
Κατά τα άλλα το γκούντα είναι είναι όνομα ελεγχόμενης περιοχής προέλευσης ενώ το κασέρι είναι ένας τύπος (είδος) κίτρινου τυριού που χαρακτηρίζει πολλά ελληνικά κίτρινα τυριά.
Επίσης το κασέρι είναι ένα ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Σχεδόν ποτέ δε δεν έχει τρύπες. Σε αντίθεση με το Γκούντα που εκτός του ότι φέρει το όνομα την ομώνυμης Ολλανδικής πόλης (Gouda) παρασκευάζεται αποκλειστικά αγελαδινό γάλα.
ΑΝ πάντως αναφέρεσαι στην λανθασμένη άποψη πως όλα τα κίτρινα τυριά είναι κασέρια, είναι λάθος. Διότι επι παραδείγματι και το Κεφαλοτύρι είναι μεν κίτρινο αλλά δεν είναι κασέρι.
Σε κάλυψα? Η ήθελες κάτι άλλο?
Το Γκούντα όμως δεν είναι κασέρι ούτε το κασέρι είναι γκούντα.
Κατά τα άλλα το γκούντα είναι είναι όνομα ελεγχόμενης περιοχής προέλευσης ενώ το κασέρι είναι ένας τύπος (είδος) κίτρινου τυριού που χαρακτηρίζει πολλά ελληνικά κίτρινα τυριά.
Επίσης το κασέρι είναι ένα ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Σχεδόν ποτέ δε δεν έχει τρύπες. Σε αντίθεση με το Γκούντα που εκτός του ότι φέρει το όνομα την ομώνυμης Ολλανδικής πόλης (Gouda) παρασκευάζεται αποκλειστικά αγελαδινό γάλα.
ΑΝ πάντως αναφέρεσαι στην λανθασμένη άποψη πως όλα τα κίτρινα τυριά είναι κασέρια, είναι λάθος. Διότι επι παραδείγματι και το Κεφαλοτύρι είναι μεν κίτρινο αλλά δεν είναι κασέρι.
Σε κάλυψα? Η ήθελες κάτι άλλο?
-
erling
Το κασέρι (ή κασσέρι) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες
Έχει καταχωρηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) με τον Καν.(ΕΟΚ)1107/96 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το τυρί γκούντα (gouda) είναι κίτρινο τυρί από αγελαδινό γάλα της κατηγορίας των ημίσκληρων τυριών και δεν είναι προστετευόμενη ονομασία εκτός από την ονομασία "Gouda Ολλανδίας". Προέρχεται από τη Ολλανδία δηλαδή.
Άρα το γκούντα δεν είναι κασέρι αλλά και τα δύο είναι τυριά
macpap γράφεις ποιο γρήγορα
Έχει καταχωρηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) με τον Καν.(ΕΟΚ)1107/96 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το τυρί γκούντα (gouda) είναι κίτρινο τυρί από αγελαδινό γάλα της κατηγορίας των ημίσκληρων τυριών και δεν είναι προστετευόμενη ονομασία εκτός από την ονομασία "Gouda Ολλανδίας". Προέρχεται από τη Ολλανδία δηλαδή.
Άρα το γκούντα δεν είναι κασέρι αλλά και τα δύο είναι τυριά
macpap γράφεις ποιο γρήγορα
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
-
UltiMo_
Με κάλυψες απολύτωςMacPap έγραψε:Σε κάλυψα? Η ήθελες κάτι άλλο?
Τώρα θέλω και την άποψη ενός Βοριοελλαδίτη...
Και για να μην νομίζετε οτι το παίζω Αθηναίος, μετά θα σας ρωτήσω τι είναι αυτός ο περιβόητος γύρος με σουβλάκι, ή σουβλάκι με γύρο, δε ξέρω πως το λέτε..
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
-
erling
Η φέτα είναι τύπος άσπρου τυριού.
Όλα τα άσπρα τυριά δεν είναι φέτα.
Όλα τα άσπρα τυριά δεν είναι φέτα.
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
- MacPap
Οπως και όλοι οι γύροι δεν είναι σουβλάκια
-
enias
Άσε τα σάπια...UltiMo_ έγραψε:MacPap έγραψε:μετά θα σας ρωτήσω τι είναι αυτός ο περιβόητος γύρος με σουβλάκι, ή σουβλάκι με γύρο, δε ξέρω πως το λέτε..
Αινείας
-
UltiMo_
οχι ειλικρινά. σουβλάκι με γύρο, πως γίνεται? σουβλάκι σε πίτα ναι. γύρος σε πίτα ναι. αλλα σουβλάκι σε γύρο πως γίνεται?
post απο εναν σερραίο:
Αυτό είναι σουβλάκι. Όταν λέμε σουβλάκι, εννούμε αυτό!

Αυτό είναι το σουβλάκι. Όταν λέμε σουβλάκι, εννοούμε αυτό το πράγμα που βλέπετε στην φωτο. Ούτε καλαμάκι το λένε, ούτε γύρο, ούτε πίτα με γύρο, ούτε σουβλάκι με γύρο, ούτε οτι παπαριά σας κατέβει στο κεφάλι. Δύο μέρες πήγα στην Αθήνα, έφτυσα αίμα για να φάω ένα σουβλάκι. Ότι να'ναι μου έδιναν. Ένα σουβλάκι τους ζητούσα, πίτα με γύρο μου έδιναν. Αι σιχτίρι
post απο εναν σερραίο:
Αυτό είναι σουβλάκι. Όταν λέμε σουβλάκι, εννούμε αυτό!

Αυτό είναι το σουβλάκι. Όταν λέμε σουβλάκι, εννοούμε αυτό το πράγμα που βλέπετε στην φωτο. Ούτε καλαμάκι το λένε, ούτε γύρο, ούτε πίτα με γύρο, ούτε σουβλάκι με γύρο, ούτε οτι παπαριά σας κατέβει στο κεφάλι. Δύο μέρες πήγα στην Αθήνα, έφτυσα αίμα για να φάω ένα σουβλάκι. Ότι να'ναι μου έδιναν. Ένα σουβλάκι τους ζητούσα, πίτα με γύρο μου έδιναν. Αι σιχτίρι
- MacPap
Μα και ο Γυρος κατ ουσία ενα μεγαλο σουβλάκι ειναι απο το οποίο σου δινουν κάθε φορα ενα κομμάτι. :biritses
-
thanos
για να μην ειμαστε οφ τοπικ
νομίζω οτι πρέπει να ανοιχθει νεο τοπικ με θέμα πως τρώμε σουβλάκι στην Αθηνα και αλλου
νομίζω οτι πρέπει να ανοιχθει νεο τοπικ με θέμα πως τρώμε σουβλάκι στην Αθηνα και αλλου