Τι θα κάψετε φέτος?

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
grigoris

Τι θα κάψετε φέτος?

Δημοσίευση από grigoris »

Το πετρέλαιο πάει.Ούτε καν σαν λέξη δεν θα αντέχουμε να την ακούμε σε λίγο καιρό.
Προτεινόμενες λύσεις θέρμανσης πολλές , αλλα το θέμα είναι τι βολέυει , υπάρχει κλπ.

Εσείς τι καίτε και έχετε σκεφτεί κάποια αλλη λύση ώστε να την κάνετε απο την κλάσσική λύση του πετρελαίου?

Προσωπικά εγώ την έκανα εδώ και 2 χρόνια.Πυρηνολέβητας και pellet :D
:biritses :biritses

Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
UltiMo_

Re: Τι θα κάψετε φέτος?

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Ε δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Αερόθερμο/κλιματισμός -> πετρέλαιο -> φυσικό αέριο -> τζάκι -> πυρήνας/pellets (με σειρά οικονομίας)

Εγώ τζάκι για το ρομαντισμό της υπόθεσης και για διατήρηση ζέστης και φυσικά πετρέλαιο που ο,τι και να λένε, έχει απόδοση. Το βάζεις 20 λεπτάκια και γίνεται φούρνος.
Σε παγωμένο σπίτι αν ανάψεις το τζάκι σκέτο, δεν κάνεις τπτ. κακά τα ψέματα
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Εγώ αυτό που έχω να σαν πω πάντως ειδικά αυτούς που ζείτε σε περιοχές που έχει κρύο μονώστε τα σπίτια σας έστω και αν μια χρονιά δώσετε τα λεφτά του πετρελαίου γι'αυτό.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
grigoris

Γενικότερα στην επαρχία εκτός απο όσους μενουν σε πολυκατοικίες οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα.Να ναι καλά τα ξύλα , ο πυρήνας και το pellet.
Το πετρέλαιο ούτε για δέκα λεπτά δεν είναι να το ανοίξεις.
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
erling

Δημοσίευση από erling »

Γιατί το λες αυτό Γρηγόρη?
Αν έχεις καυστήρα πετρελαίου τι άλλο μπορείς να κάψεις?
Για να βάλεις ξυλόσομπα, πρέπει να φτιάξεις μπουριά.
Για να κάψεις pellet/αέριο θέλεις άλλο καυστήρα.
Δεν είναι τόσο απλά.
Απλά δεν θα ανάβει όπως παλιά. Αλλά και πάλι, πόσο σε παίρνει να μην τον ανάψεις αν έχεις μικρό παιδί?
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
grigoris

Υπάρχουν καυστήρες pellet που προσαρμόζονται σε λέβητα πετρελαίου αλλα δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει.
Πάντως λύσεις πολλές.
Ενεργειακό τζάκι με αέρα.
Ενεργειακό τζάκι με νερό (καίγωντας ξύλα ζεσταίνεις τα σώματα).
Αν έχεις ήδη τζάκι προσαρμόζεις κασέτα ενεργειακή.
Σόμπα αερόθερμη pellet.
Λέβητες pellet , ξύλου , πυρήνα (υπάρχουν λέβητες που μπορούν να κάψουν και τα 3 ) και συνδέονται παράλληλα χωρίς να καταργήσεις το πετρέλαιο.Με τη χρήση απλά μιας ηλεκτροβάνας.

Με εκτίμηση Γρηγόρης.!
erling

Δημοσίευση από erling »

Νομίζω πως για μια κατοικία 80+ μ² μόνο η αλλαγή/προσθήκη καυστήρα είναι πρόσφορη λύση.
Σε όλα τα άλλα το κόστος είναι δυσανάλογα μεγάλο.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
athanatos
Site Admin

Δημοσίευση από athanatos »

Εδώ και τρία χρόνια, έχω φυσικό αέριο για θέρμανση και ζεστό νερό. Συγκριτικά με το πετρέλαιο που είχα πριν, πληρώνω λιγότερα.
Το pellet πρώτη φορά το ακούω. Λίγο πρόχειρα που το έψαξα, καλό ακούγεται.
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
grigoris

erling έγραψε:Νομίζω πως για μια κατοικία 80+ μ² μόνο η αλλαγή/προσθήκη καυστήρα είναι πρόσφορη λύση.
Σε όλα τα άλλα το κόστος είναι δυσανάλογα μεγάλο.
Ακόμα και σε ακριβή λύση αν πας θα είναι λιγότερο απο το πετρέλαιο του χρόνου.Εμείς τουλάχιστον εδω κάτω (Τρίπολη) θέλουμε τουλάχιστον 2.5 τόνους.
Βάλε επι 1 ευρώ το λιγότερο?2.500 το λιγότερο και αν μείνει στο 1 ευρώ το πετρέλαιο που δεν.
erling

Δημοσίευση από erling »

Και εγώ στο σπίτι μου (100μ²) τόσα θέλω.
Εικόνα - Το blog μου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”