Φταίνε οι Ελληνες για την κατάσταση στην Ελλάδα;

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
Tassos

Φταίνε οι Ελληνες για την κατάσταση στην Ελλάδα;

Δημοσίευση από Tassos »

Επειδή η κουβέντα αλλού ξεκίνησε και αλλού πάει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θέλω να παραθέσω τη άποψη του leftgr με την οποία συμφωνώ απολύτως:
leftergr έγραψε:Ένα μεγάλο πρόβλημα έχει ο Έλληνας . Δεν κοιτάει την δική του καμπούρα . Για όλα φταίνε οι άλλοι , οι Τούρκοι , οι Γερμανοί , οι Ιταλοί , ο Χατζηπετρής , και να το πάμε ακόμα πιο πίσω οι Πέρσες και οι κάτοικοι της Ατλαντίδας .

Γουστάρουμε τις θεωρείες συνωμοσίας , και για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος που μας επιβουλεύεται και θέλει να μας καταστρέψει . Και έτσι αντί να βάλει τον κώλο του κάτω και να στρωθεί στην δουλειά , προτιμάει να μην αποδίδει ΦΠΑ , να μην πληρώνει δίοδια , να αποκρύπτει το εισόδημα από την εφορία , να βγάζει τα λεφτά στην Ελβετία , να χτίζει αυθαίρετα μέσα σε δάση , να αγοράζει Mercedes και Lexus με 852 δόσεις , και ένα σωρό άλλα πράγματα που μας χαρακτηρίζουν σαν Έλληνες .

Αν δεν δούμε τα μούτρα μας στον καθρέπτη , και να αποφασίσουμε να αλλάξουμε , τότε ότι και να συζητάμε πάει τσάμπα .

Και όπως τραγούδησε και ο μεγάλος Παπάζογλου
''Μα φτάνω στην εξώπορτα
κοιτάζω τον καθρέφτη
κι αντί να ρίξω μια μπουνιά
χαμογελώ στον ψεύτη ''

Φιλικά Λευτέρης
:applause :applause :applause :applause

Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να κοιταχθεί στον καθρέπτη και έντιμα να μη βρει μια περίπτωση που δεν χρησιμοποίησε πλάγιο δρόμο για να κάνει τη δουλειά του μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο γραφειοκρατίας και διαφθοράς. Στα πλαίσια αυτά με ενοχλεί που η Αθήνα έκανε τους Ολυμπιακούς δούλευε μια χαρά από θέματα ασφάλειας και κυκλοφορίας και την επόμενη μέρα έγινε το ασύλληπτο μπάχαλο...

Ποια είναι η αντίθετη άποψη; Οτι οι Αμερικάνοι ξυπνάνε στην Washington και κοιτάνε πως να διαλύσουν την Ελλάδα που το βράδυ των Ιμιών σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο τα λάθη γινόνταν σε γραμμή παραγωγής;

Τάσος

thanos

Re: Φταίνε οι Ελληνες για την κατάσταση στην Ελλάδα;

Δημοσίευση από thanos »

την εκπαίδευσή μας την έκαναν οπως την έκαναν οι γερμανοί και οι ξένες αγορές;
την οδική μας ασφάλεια;
το σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας;
τον ελληνικό σιδηρόδρομο;
το δημόσιο τομέα;

αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας,
δεν κοιταχθούμε στον καθρέπτη, από τον απλό αγρότη στο χωριό, μέχρι τον 1ο πολίτη αυτής της χώρας και δεν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε, την νοοτροπία μας, την σκέψη μας την συμπεριφορά μας...
ελπίς μηδεν για ενα καλύτερο μέλλον

φυσικά ο λευτέρης τα εγραψε πάρα πολύ καλά και περισσότερο εύστοχα!
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Tassos έγραψε:Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να κοιταχθεί στον καθρέπτη και έντιμα να μη βρει μια περίπτωση που δεν χρησιμοποίησε πλάγιο δρόμο για να κάνει τη δουλειά του μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο
Εγώ!!! και ας έρθει κανείς να μου πει το αντίθετο... Να μου πει πως έχω κάνει κάτι το παράνομο...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Tassos

Δημοσίευση από Tassos »

Ρίξε μου ένα προληπτικό αποκλεισμό από την ομάδα συζήτησης γιατί θα πρέπει να σε ρωτήσω πότε έγραψες για τελευταία φορά σε βουλευτή για ένα πρόβλημα της περιοχής σου, ή έκανες μια αναφορά σε υπηρεσία (σωστά με εξώδικο και σωστό παραλήπτη και όχι με email) για κάποιο ζήτημα και πίεσες να αλλάξει η κατάσταση;

Το ζήτημα θεωρώ είναι η συμμετοχή μας στο μπάχαλο είναι θετική και αρνητική.

Τάσος

ΥΓ. Αν αποκλειστώ για περισσότερο από μια εβδομάδα ας είναι τουλάχιστον από τις πολιτικές συζητήσεις και όχι για όλο το forum.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Φίλε μου εδώ συζητάμε και έχουμε δικαίωμα όλοι στις απόψεις μας. Και κανείς δεν αποκλείεται για τα πιστεύω του. Νομίζω ότι αυτό εσύ ειδικά το έχει καταλάβει... Και όσοι ΔΕΝ το έχουν καταλάβει να το τονίσω... Κανείς δεν πρέπει να διωχθεί από το odigein γιατί υπερασπίζεται τις απόψεις του! Υπό την προϋπόθεση ότι παραμένει κόσμιος κατά τη υπεράσπιση αυτών του των απόψεων...

Στο θέμα μας τώρα! Έχω χάσει πολλά επειδή ήθελα να είμαι σωστός (να ακολουθώ τα προβλεπόμενα) χρόνο, χρήμα και πολύ προσωπική διάθεση... Έχω κάνει μηνύσεις απλώς γιατί θεώρησα πως κάποιος έπρεπε να τις κάνει.. Εκκρεμούν ακόμα και σήμερα μηνύσεις μου κατά του δημοσίου και δημοσίων λειτουργών. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτε! Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνουμε καθημερινά. Πόσες φορές την ημέρα λέμε "Ασε τώρα βιάζομαι σιγά μην κάτσω να χάσω τον χρόνο μου με αυτό".

ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ! ΠΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ?...
ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΝΩ! ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ?

Εσύ είσαι? Έστω και αν ξέρεις πως μπορεί να μην ευοδώσει ποτέ η προσπάθειά μας?

Φιλικότατα Κώστας
Εικόνα
Tassos

Δημοσίευση από Tassos »

Σεβασμός. :applause
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Δεν επιδιώκω τον σεβασμό κανενός... Οτι κάνω το κάνω γιατί έτσι μου το υπαγορεύει η συνείδησή μου...

Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως κατά καιρούς βοηθάω ανθρώπους εκεί που δεν το περίμενουν χωρίς καν να το έχουν ζητήσει... Απλά πράγματα... Σταματάω στον δρόμο και ρωτάω αυτόν που είναι σταματημένος αν χρειάζεται βοήθεια έστω και αν αυτό με καθυστερήσει. Θα πάρω τον άγνωστο που έχει χαθεί και θα τον πάω στον προορισμό του. Θα ψωνίσω για τον γνωστό (όχι φίλο) που ξέρω πως είναι μόνος του και έχει κρυώσει. Θα πάρω την γιαγιά στην γειτονιά μου που δεν έχει κανένα και θα την πάω για καφέ...

Δεν ξέρω αν αυτό που κάνω είναι σωστό! Όπως είμαι σίγουρος πως δεν είμαι μόνος μου!!! Αυτό που σίγουρα ξέρω όμως είναι πως μετά αισθάνομαι πολύ όμορφα...

Τέλος πάντως εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν δεν θυσιάσουμε λίγο από "την ζαχαρένια μας" και δεν αποφασίσουμε να την χαλάμε και στους "στραβούς" και τους αναίσθητους, τα μηχανάκια θα συνεχίσουν να πηγαίνουν ανάποδα, τα αυτοκίνητα θα είναι παρκαρισμένα στο πεζοδρόμια, οι γιατροί θα παίρνουν φακελάκια κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ........

Φιλικά Κώστας
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

Γεγονός. Φταίμε σε πολλά και το φταίξιμο έχει και πολλές διαστάσεις. Μια γιατί κάτι κάναμε, άλλη γιατί κάτι ΔΕΝ κάναμε, άλλη γιατί κάτι έκανε ο διπλανός μας και δεν τον σταματήσαμε κτλ είναι μακρύς ο κατάλογος.
Αινείας
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Να γιατί και το ντουμπάι καταρέει..

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

ον τόπικ:

Εικόνα
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτικό καφενείο...”