Αεροπλάνο made in Φλώρινα

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
erling

Αεροπλάνο made in Φλώρινα

Δημοσίευση από erling »

Εικόνα

Ο Ελληνας που έφτιαξε... Stealth!
20.2.2012

Το ονομάζουν «Αρχοντα» και σκίζει περήφανο τους αιθέρες. Είναι το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος που σχεδίασε και κατασκεύασε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος. Ενα μονοθέσιο, υπερ-ελαφρύ αεροπλάνο, το οποίο δημιούργησε από κομμάτια αλουμινίου, ενώ για τις καινοτομίες του σκάφους έχει ενδιαφερθεί ακόμα και η NASA!

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο κατασκευαστής του «SF/1 Archon», όπως είναι το όνομα του αεροπλάνου στα αγγλικά, δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αεροσκαφών, ούτε καν τεχνικός οποιασδήποτε ειδικότητας.

Είναι απλώς ένας πρώην αστυνομικός με πάθος και μεράκι για την αεροπλοΐα. Ο κ. Ηλιόπουλος είχε από μικρός πάθος για τα αεροπλάνα και αυτό είναι το δεύτερο που κατασκευάζει. Το πρώτο ονομάστηκε «Λυγκιστής», ήταν φτιαγμένο από ξύλο και είχε μηχανή αυτοκινήτου.

Η συνέχεια εδώ...

Πληροφορίες και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Αεροπλάνο made in Φλώρινα

Δημοσίευση από MacPap »

:applause
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
grigoris

Re: Αεροπλάνο made in Φλώρινα

Δημοσίευση από grigoris »

Ωραιος ο μάγκας.Αυτά είναι όχι αστεία.Βέβαια σε μία χώρα σαν την Ελλάδα έτσι όπως την καταντησαν τέτοιοι ανθρώποι δεν χωράνε αλλά σίγουρα αξίζουν.
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”