Το Πείραμα Συμμόρφωσης

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
UltiMo_

Το Πείραμα Συμμόρφωσης

Δημοσίευση από UltiMo_ »

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
erling

Re: Το Πείραμα Συμμόρφωσης

Δημοσίευση από erling »

Πικρές αλήθειες. Αν δεν πας με το ρεύμα θα σε φάει η μαρμάγκα...
Στην ταινία "Το Εξπρές του μεσονυχτίου" δεν ήταν που όλοι οι φυλακισμένοι γυρνούσαν δεξιόστροφα και ο ήρωας γυρνούσε αριστερόστροφα για να μην αποβλακωθεί;

υ.γ. Θυμάμαι όταν ζητούσα σε bar μπύρα ή johnnie walker με μια φέτα λεμόνι πως με κοιτούσαν τα γκαρσόνια.... Τώρα τρέχουν όλοι να πάρουν μπύρα με λεμόνι...
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Χαίρομαι που τα ενεργά μέλη του odigein.com ανήκουν στην μειοψηφία!!!
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

δηλαδή? γυρνάμε αριστερόστροφα? :shock:
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Γυρνάμε ανάποδα από το ρεύμα!!
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

erling έγραψε:Πικρές αλήθειες. Αν δεν πας με το ρεύμα θα σε φάει η μαρμάγκα...
Ὄχι μόνο, πολλοὶ καταπιέζουν τὸν ἐαυτό τους προκειμένου νὰ εἶναι ἀρεστοὶ στὸ εὐρύτερο σύνολο. Δίδουν περισσότερο βάρος στὸ "τὶ θὰ πεῖ ἡ γειτονιὰ" παρὰ στὸ τὶ ἐπιθυμοῦν, ἀγαποῦν, χρειάζονται κ.ο.κ.. Κάτι τέτοιο φυσικὰ μπορεῖ νὰ ἔχει καταστρεπτικὲς συνέπειες.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
rasPUTIN
Site Admin

Αὐτὸ τὸ βίντεο μὲ ἔκανε νὰ αἰσθανθῶ ὑπερήφανος γιὰ τὸν ἐαυτό μου. Εἴδα μέσα σὲ αὐτὸ τὸ βίντεο τὸν ἐαυτό μου, ὄχι ὅμως στὴν πλευρὰ τοῦ κοπαδιοῦ ἀλλὰ στὴν πλευρὰ τῆς μειοψηφίας.

Κάποιοι ἀπὸ ἐσᾶς εἶστε συνομιλητές μου (στὰ διάφορα fora) ἀρκετὰ χρόνια. Κάποιοι μὲ ἔχετε γνωρίσει ἀπὸ κοντά. Κάποιοι μὲ ἔχετε γνωρίσει ἀκόμη περισσότερο. Δὲν ξέρω ἀν μὲ θεωρεῖτε βλάκα ἢ ἔξυπνο, ἀν συμφωνεῖτε μὲ τὶς ἀρχικὲς φράσεις τοῦ παρόντος ἢ ὄχι.

Τὸ σπίτι στὸ ὁποῖο μεγάλωσα, ἠ γειτονιά, τὸ σόι, ὀ εὐρύτερος κοινωνικὸς κύκλος δὲν εἶχε ὑψηλὸ μορφωτικὸ ἐπίπεδο. Ὑπῆρχε πίστη σὲ προκαταλήψεις καὶ δυσειδαιμονίες. Ἀποδέχονταν κάτι ὡς ὀρθὸ ἐπειδὴ κάποτε τοὺς εἰπώθηκε ὄτι αὐτὸ εἶναι ὀρθὸ χωρὶς ποτὲ νὰ σχηματἰσουν δική τους ἄποψι. Ἀποδέχτηκαν τὴν ἄποψι ἠ ὀποία κάποτε τοὺς δόθηκε, ἔτοιμη στὸ πιάτο.
Τὸ βίντεο στὸ 1:14 έγραψε:Τὸ ὑποκείμενο ἀρνεῖται τὶς ἐνδείξεις τῶν ματιών του, παραδιδόμενο στὴν ἐπιρροὴ τῆς ὀμάδας.
Μιὰ παράμετρος ἡ ὁποία ἐπηρεάζει τὴν συμπεριφορὰ τέτοιων ἀνθρώπων εἶναι ὁ φόβος γιὰ τὸ τὶ θὰ πεῖ ἡ γειτονιά. Ὁ σκεπτικισμὸς τῶν ὀποῖον ἐπιδείκνυα στὰ μάτια τους φαινόταν ὠς πνεῦμα ἀντιλογίας.
Τὸ βίντεο στὸ 3:15 έγραψε:Ἄλλες φορὲς συμμορφωνόμαστε ἐπειδὴ φοβούμαστε τὴν ἔγκρισι ἢ ἀπόρριψι τῆς ὀμάδας λόγω ἀποκλίνουσας συμπεριφορᾶς.
Τὸ ἔχω ζήσει στὸ ΤΕΙ. κατὰ τὴν φοίτησι σὲ αὐτὸ ἠ παρουσία στὰ θεωρητικὰ μαθήματα δὲν εἶναι ὐποχρεωτικὴ ὀπότε ἠ πλειοψηφία τῶν συσπουδαστῶν τοῦ ἐξαμήνου μου ἔψαχνε ἀφορμὴ νὰ κλείσει τὴν σχολή. Ἀποφάσιζαν καὶ διέταζαν ὄτι γιὰ κάποιες ἠμέρες δὲν θὰ πραγματοποιηθοῦν τὰ μαθήματα τοῦ ἐξαμήνου. Ὁ μόνος ὁ ὀποῖος τολμοῦσε νὰ διαφωνήσει δημοσίως ἦταν ὁ γράφων. Διενεργοῦσαν ψηφοφορία κατὰ τὴν ὀποία μόνο ἔνας ψήφιζε κατὰ (μαντέψτε ποιός). Τὰ κοράκια πέφτανε νὰ φάνε ζωντανὸ τὸν ἕναν ὀ ὁποῖος τόλμησε νὰ διαφωνήσει.

Νὰ τὴν χ*σω (μὲ τὸ συμπάθειο) τέτοια δημοκρατία. Διενεργοῦμε μὲν ψηφοφορία ἀλλὰ ἀλίμονο σὲ ὅποιον ψηφίσει κατά. Κάνοντας προσωπικὲς συζητήσεις διαπίστωσα ὄτι ὑπήρχαν 1-2 ἀντιφρονοῦντες ἀκόμη ἀλλὰ δημοσίως μόνο ἔνας διαφωνοῦσε.

Τέτοια συμπεριφορὰ (πόλεμος κατὰ ἀντιφρονοῦντων) συνάντησα καὶ στὸν χῶρο ἐργασίας. Μεγαλώνοντας, ὠριμάζοντας, ἀποκτώντας ἐμπειρίας (παύοντας νὰ εἶμαι "παιδάκι") σχημάτισα τὴν προσωπική μου ἄποψι. Εἶχα προσωπικὴ ἄποψι γιὰ τὸ πῶς γίνεται σωστὰ μία έργασία. Ἐργάζομαι ὠς ἰδιωτικὸς ὐπάλληλος, πληρὠνομαι γιὰ νὰ ἐκτελέσω μία ἐργασία, ὀφείλω νὰ εἶμαι σωστὸς ἔναντι ἐκείνου ὁ ὀποῖος μὲ ταΐζει.
Ἔλα ὄμως ποὺ ὐπάρχει καθεστὼς κοπριτῶν οἰ ὁποῖοι λόγω κακῆς, κακίστης διοικήσεως παραμένουν στὴν θέσι τους ἀντὶ νὰ ἔχουν φάει κλωτσιὰ πρὸ πολλοῦ. Νὰ συνεχίσω; Δὲν ἔχει νόημα, νομίζω τὸ πιάσατε τὸ ὑπονοοῦμενο.

Μήπως κι ἠ ἐμμονή μου στὴν πολυτονικὴ γραφὴ δὲν εἶναι δεῖγμα τοῦ (παλιο)χαρακτήρα μου; Ξέρετε τὶ δούλεμα, τὶ σχόλια καὶ τὶ βλέμματα ἔχω εἰσπράξει; Ἔχω λάβει καὶ συγχαρητήρια ἀλλὰ ἀποτελοῦν τὴν ἐξαίρεσι.

Δὲν προσπαθῶ νὰ παραστἠσω τὸν σκεπτόμενο, ἀνώτερο, ευφυέστερο ἄνθρωπο. Μπορεῖ νὰ γλίτωσα 1-2 παγίδες ἀλλὰ νὰ ἔχω πέσει σὲ ἄλλες 15. Ἀπλὰ μὲ ἔπιασε τρέλα μὲ τὸ βίντεο καὶ βρήκα ἀφορμὴ νὰ βγάλω τὰ σώψυχά μου.
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Haridimos έγραψε:Ὑπῆρχε πίστη σὲ προκαταλήψεις καὶ δυσειδαιμονίες. Ἀποδέχονταν κάτι ὡς ὀρθὸ ἐπειδὴ κάποτε τοὺς εἰπώθηκε ὄτι αὐτὸ εἶναι ὀρθὸ χωρὶς ποτὲ νὰ σχηματἰσουν δική τους ἄποψι. Ἀποδέχτηκαν τὴν ἄποψι ἠ ὀποία κάποτε τοὺς δόθηκε, ἔτοιμη στὸ πιάτο.
χμμμμ.. αυτό macpap μου θυμίζει!

:D :biritses
rasPUTIN
Site Admin

Τὸ γεγονὸς ὄτι ἀπὸ τὴν πρώτη συνάντησι (κοπὴ πίτας σὲ κλειστὸ κύκλο) μοῦ ἔκανε καλὴ ἐντύπωσι ὀ MacPap δὲν εἶναι τυχαῖο. Ὅπως δὲν εἶναι τυχαῖο ὄτι ἔχω ἀποδεχθεῖ τόσο καποιες ἀπόψεις του ὅσο καὶ τὸν τρόπο ποὺ σκέφτεται.
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

είναι καλό οι νεότεροι να σέβονται και να αφουγκράζονται τους σοφούς γηραιότερους!

:lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”