Red Light Cameras

Εδώ θα βρείτε μπλόκα που μας ανέφεραν χρήστες του odigein.com στην Αττική...
Απάντηση
pipinos1976

Red Light Cameras

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα γιατί πλέον έχουμε τις νέες κάμερες που γράφουν για παραβίαση του κόκκινου. Θα ξεκινήσω με μια χαρακτηριστική περίπτωση μάσας και εντελώς άχρηστης κάμερας. Αυτή η κάμερα τοποθετήθηκε στην Οδό Υπαπαντής (διασταύρωση με Χορμοβίτου) στον Πειραιά. Μιλάμε για δρόμο 30m!!! Η αφορμή για την τοποθέτηση εκεί είναι ένα ατύχημα που έγινε πριν 2-3 χρόνια από κάποιον που παραβίασε το κόκκινο (αν δούλευε κι αυτό μέσα στη νύχτα). Η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις: α) Στην Τροχαία κατέγραψαν τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα και ζήτησαν να μπουν εκεί κάμερες, ακολουθώντας ένα εντελώς γραφειοκρατικό τρόπο λειτουργίας, β) Με δικαιολογία/αφορμή το σοβαρό ατύχημα, μπήκε μια κάμερα απλά για να μπει (βλ. €€€).

Για να είμαι και πιο πρακτικός: ερχόμενος από τον κεντρικό δρόμο, ειδικά νύχτα, μπορείς να παραβιάσεις το κόκκινο πολύ άνετα και με ασφάλεια, αφού μπορείς να το αντιμετωπίσεις ως STOP, κάτι που πρακτικά γίνεται, όταν τα φανάρια γίνονται πορτοκαλί που αναβοσβήνει. Το αντίστοιχο μπορεί να γίνει και στον κάθετο δρόμο. Οι παραβιάσεις, όμως, είναι ελάχιστες, οπότε η κάμερα είναι εντελώς περιττή. Άλλωστε, ήδη έχουν αρχίσει τα ευτράπελα με τις κάμερες στους δρόμου.

Εικόνα

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Red Light Cameras

Δημοσίευση από MacPap »

Αν εξαρτώταν από εμένα θα έβαζα κάμερες ΣΕ ΚΑΘΕ φανάρι.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αττική...”