Έχουμε στο Βόλο έναν τύπο μαλλιά βρωμιάρη άπλυτο, που τον βλέπεις συνεχώς στα πεζοδρόμια, να αράζει με τις ώρες, και να πίνει κρασιά. Πολλούς δηλαδή τέτοιους έχουμε, όπως και κάθε πόλη, αλλα ο συγκεκριμένος τυχαίνει να είναι και επιβάτης στα λεωφορεία μας. Αντιθέτως με κάτι άλλους όμως, πιο καθωςπρέπει, ή κάτι μαγκάκους φοιτητές, ή κάτι κωλόπαιδα φαντάρους, όταν δεν έχει εισιτήριο, έρχεται απίστευτα ταπεινά, μιλάει με τόσο υπερβολική ευγένεια στον οδηγό και ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν. Παραδόξως υπάρχουν πολλοί που ακόμα και μεθυσμένοι ως το όριο, ελέγχουν τον εαυτό τους και δεν δημιουργούνε προβλήματα. Το τελευταίο εμένα μου αρκεί, ωστε να μην του αρνηθώ ποτέ, να μπει ήσυχα ήσυχα στο λεωφορείο μου.
Χτες μπήκε πάλι σε μένα, και τον πήγα μέχρι το τέρμα στην κεντρική αφετηρία. Εκεί πάρκαρα, έσβησα, άνοιξα την πίσω πόρτα, και περίμενα με το χέρι στο κουμπί να κατέβει, για να την ξανακλείσω για να κατέβω και εγώ απο το αυτοκίνητο.
Τελικά αυτός πήγε προς την έξοδο, αλλα πριν κατέβει απο το λεωφορείο, έμεινε σκυμμένος στη πόρτα για κάμποση ώρα. Εκεί αναρωτήθηκα. "Μα τι κάνει ο μ****? Κλέβει? Ξερνάει? Λιποθυμάει?"
Με το χέρι στο κουμπί και τα μάτια στον καθρεύτη, περίμενα να δω τι στο διάολο θέλει να κάνει.
Τελικά το παλικάρι, όχι μόνο πρόβλημα δεν δημιούργησε, αλλα μάζεψε κάτι εισιτήρια και άλλα σκουπίδια που ήταν πεταμένα στο πάτωμα, πήγε στον κάδο δίπλα, και τα πέταξε
Ντράπηκα μόνο που μου πέρασε απο το μυαλό οτι κάτι κακό έκανε εκει πίσω..
Όταν το είπα σε κάτι συναδέρφους μου είπαν οτι αν προσέξω, εκει που αράζει στα πεζοδρόμια, σε μεγάλη ακτίνα, δεν υπάρχει ούτε γόπα πεταμένη κάτω.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕