Αλλά κάτω από το κανονικό όριο του δρόμου.MacPap έγραψε: 05 Σεπ 2026, 07:49Αμ δουμε την κλήση θα ξέρουμε. Σε κάθε περίπτωση πήγαινε πάνω από το όριο που αναφέρουν και οι δύο πινακίδες.
Πάλι ιστορία γιατί, όταν θες να πεις κάτι, άκου και κάποιον άλλο που τα έχει ζήσει.
Είμαι σε στενό στην περιοχή μου. Μπαίνει ένας ανάποδα και μού λέει να κάνω πίσω με τσαμπουκά. Το αμάξι δεν κουνιέται, του λέω, ούτε εκατοστό. Θα το αφήσω να πάει μόνο του, θα σε ακουμπήσω και θα με πληρώσεις μετά. Ο τύπος επέμενε ότι έχει δίκιο και ότι μπήκε νόμιμα. Πηγαίνω στο στενό και όντως η πινακίδα είχε αφαιρεθεί από το σημείο που βρισκόταν 40 χρόνια (απαγόρευση στροφής). Μια γειτόνισσα, που δεν με ήξερε, άρχισε να λέει τα δικά της: δεν ξέρω την περιοχή, ο άνθρωπος μπήκε κανονικά κτλ. Υποψιάζομαι, λοιπόν, ότι αυτή την έχει κάνει τη δουλειά για να μην κάνει κύκλο για το σπίτι της. Ψάχνω, λοιπόν, στα παρτέρια τριγύρω και τη βρίσκω την πινακίδα κρυμμένη κάτω από ένα μικρό θάμνο. Τώρα, τους λέω (στον οδηγό και τη γειτόνισσα), ας δούμε ποιος έχει δίκιο. Αφού θέλατε Τροχαία, θα τη φωνάξουμε και θα γράψουμε και αυτόν που μπήκε παράνομα και όσα αμάξια είναι παρκαρισμένα με τη μούρη ανάποδα. Προφανώς, αφού τους έκανα ρεζίλι σηκώθηκα κι έφυγα, γιατί δεν κερδίζεις τίποτα με το να ασχολείσαι με ηλίθιους.
Ποιο είναι το νόημα; Ότι παρόλο που η πινακίδα είναι γυρισμένη ή πεσμένη, η πινακίδα (των 90 στην προκειμένη περίπτωση) ισχύει κανονικά. Αν γίνει κάποιο τροχαίο ατύχημα, θα τη βρουν και θα πουν και την αλήθεια στα δικαστήρια. Προς το παρόν με ένα μικρό γύρισμα μπορούν να κερδίσουν άνετα χρήματα, οπότε γιατί να μην το κάνουν; Απλά δεν περίμεναν τις αντιδράσεις από την απάτη αυτή. Όταν το πρόστιμο είναι 150€ και το δικαστήριο θέλει 750€ και 2 χρόνια, προφανώς πληρώνεις για να μην τρέχεις. Σε αυτό στηρίζονται.
Και εξηγώ κάτι τελευταίο. Αν δείτε το βίντεο ο δρόμος είναι χάλια πριν την κάμερα. Στην πράξη σχεδόν κανείς (99,9% των οδηγών) δεν περνάει το όριο των 90 εκεί γιατί τα αυτοκίνητα κοπανάνε. Ακόμα και αυτοί που έρχονται από Αντίρριο και έχουν όλη την κατηφόρα μπροστά τους, όταν βλέπουν τον άσχημο δρόμο αφήνουν γκάζι. Άρα η κάμερα ΠΟΤΕ δεν είχε κόσμο να γράψει. Τώρα, που κρύψαμε το 90, η κάμερα γράφει και φέρνει χρήματα.
Προσωπικά, όπως βλέπεις και στο βίντεο, με το ζόρι να φτάσω τα 80 εκεί, δηλαδή είμαι 10 κάτω από το όριο. Πιο κάτω μπορώ να πάω πολύ πιο γρήγορα γιατί ο δρόμος είναι καλύτερος και δεν κοπανάει τόσο το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ.