Τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε?

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση

Τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε?

Windows 7
4
29%
Windows Vista
1
7%
Windows XP
5
36%
Windows Millenium
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Windows 98/95
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Linux
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
OS Χ
2
14%
Android
1
7%
Symbian
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Windows Mobile
1
7%

Σύνολο ψήφων: 14

UltiMo_

Re: Τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε?

Δημοσίευση από UltiMo_ »

MacPap έγραψε:Φυσικά πού να φτάσουν αφού έχεις γεμίσει 6 στις 10 θέσεις με λειτουργικά της Microsoft που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 12 χρόνια! :evil:
Πιο πιθανό θεωρώ να έχει κάποιος windows 95 παρά mac..
MacPap έγραψε: ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε το 2000 για το OS X 10.0.x κωδικός "Cheetah" τρέχει και σε OS X 10.6.x κωδικός "Lion" του 2011. Στα Windows υπάρχει αυτό? "Δεν νομίζω..."
Εννοείτε πως υπάρχει, μην είσαι υπερβολικός. Δεν είναι τόσο χάλια το σύστημα. Δεν το χρησιμοποιεί χωρίς λόγο όλη η γη.
Το αντίθετο δυστυχώς δεν γίνεται. πχ εξελόφυλλο σε office 2011 δεν τρέχει αν το πάς στο σπίτι του φίλου σου που έχει παλιότερο λειτουργικό.
Μπορείς όμως να κάνεις "save as:τάδε έκδοση". Στα mac υπάρχει αυτό? "Δεν νομίζω..." :D
MacPap έγραψε:Εδώ διαδίδεις ψευδής ειδήσεις. Καταρχάς τα περισσότερα απο τα σοβαρά προγράμματα που χρησιμοποιείς (Photoshop, Office κλπ) φτιάχτηκαν πρώτα για την Apple
Εκφράστηκα λάθος. Εννοούσα οτι οι κατασκευαστές software επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές windows. Άρα εγώ που τα αγόρασα (λέμε τώρα) πως θα τα χρησιμοποιήσω στο mac? Δε θα πρέπει να βρώ καινούργια? Ακόμα και για την πειρατεία αν μιλήσουμε, τόσα εκατομμύρια χρήστες προγραμμάτων windows υπάρχουν, κάποιος θα βρεθεί να το "σπάσει". Στο mac τι θα κάνεις? Αυτό σημαίνει οτι είναι πιο user friendly. Βλέπεις οτι απο εποχής Windows XP και μετά, και η κουτσή μαρία έχει ένα laptop για να μπαίνει στο facebook. Ο κάθε άμπαλος μου λέει "σκέφτομαι να πάρω υπολογιστή, τι να πάρω?" έχω βαρεθεί να την ακούω αυτή την ερώτηση. Γιατι το θέλουν όλοι. Έχει γίνει μόδα. Σπιτι χωρίς windows πολύ δύσκολα θα βρεις και το ξέρεις. Γιατι είναι τόσο εύκολα στη χρήση που μέχρι και ο ανηψιός μου που είναι 3 μπαίνει και βλέπει βιντεάκια. Πολύ πολύ πρόσφατα, όταν ήμουν δημοτικό, υπολογιστή είχαν 5-6 άτομα σε όλο το βόλο, και λίγα χρόνια αργότερα είχαν καμμια 100αριά και παλέυαμε με μοντεμάκια 33.6 να μπούμε στον μαγικό κόσμο του διαδικτίου. Λίγα χρόνια αργότερα, σήμερα, μπορεί να κάνει τα πάντα με ευκολία και ο κάθε αγράμματος. Δεν είναι αυτό επιτυχία και εξέλιξη? Κακό μεν γιατι εγώ δεν έχω ανάγκη την τόση υπεραπλούστευση, και δεύτερον προτιμούσα να ανοίκω στην μειοψηφία των ιδιοκτητών υπολογιστή, απο το να έχω την κάθε 14χρονη να έχει τον εξοπλισμό που έχω και εγώ σπίτι μου.

Επίσης ΔΕΝ χρησιμοποιώ σοβαρά προγράμματα όπως τα γνωστά που αναφέρεις αλλα πιο σπάνια που δεν τα ξέρει η μάνα τους. πχ το Cubase και το Reason. Ακόμα και αν υπάρχει όμως έκδοση αυτών το προγραμμάτων για mac. Εγώ τι συμφέρον έχω απο το να σταματήσω να δουλεύω το cubase σε windows και να αρχίσω να δουλεύω το cubase σε mac?
MacPap έγραψε:Το σωστό δηλαδή θα ήταν να συγκρίνεται η Apple με την Acer
Αν το κάνω αυτό, τότε θα πρέπει να σου πω οτι η apple είναι μια εταιρία που απαγορεύει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό που θέλει, ακόμα και ένα open source unix, και φασιστικά επιβάλει το δικό της (δεν ξέρω αν στο χρεώνει κιόλας με το ζόρι). Τώρα αν πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις windows σε mac υπολογιστή, τότε σεβαστό. Δεν το ήξερα. Αλλα σε αυτήν την περίπτωση είμαστε εκτός θέματος αφού προσπαθούμε να κρίνουμε λειτουργικά εδώ πέρα και όχι μηχανήματα.

Αν μποροώ να αγοράσω mac, του βάλω windows και του πετάξω μέσα τους σκληρούς που έχω, στους οποίους μαζεύω μπιχλιμπίδια απο το λύκειο, και να δουλέψουν, μετα χαρας θα το έκανα. Αλλα τότε δε θα μιλούσαμε για apple αλλα για ένα περίεργο υβρίδιο

όσο για το παρελθόν και την πρωτοπορία, εμένα ποτέ δεν μου άρεσε το γεγονός οτι είναι υπολογιστής+οθόνη δύο σε ένα πακέτο. Και οτι έχει ποντίκι με 1 κουμπί και τέτοιες χαζομάρες. Σίγουρα πλέον αυτά έχουν διορθωθεί προ πολλού, αλλα αυτό είναι για να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό που εφεύρεσε το "δεξι κλικ".

επίσης μετα χαράς θα χρησιμοποιούσα mac σε περίπτωση που ήμουνα επαγγελματίας και έκανα μια και μόνο δουλειά. πχ video rentering, studio ηχογράφησης και mastering ktl ktl ktl. Για σπίτι όμως που θες να κάνεις κάτι σοβαρό, αλλα να μπορείς να κάνεις και κάτι πανηλίθιο, και να δεις βίντεο και τηλεόραση και μουσική και να παίξεις ναρκαλιευτή και γενικά για αυτό που λέμε multimedia pc, το mac είναι πιστεύω υπερβολή

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
athanatos
Site Admin

Δημοσίευση από athanatos »

Όταν πριν από δύο χρόνια άλλαξα από xp σε w7, αναγκάστηκα να αλλάξω εκτυπωτή, γιατί δεν ήταν συμβατός.
Πριν δέκα μέρες, αγόρασα έναν iMac.
Με το που πήρε μπρος για πρώτη φορά, βρήκε από μόνος του τον εκτυπωτή και τον σαρωτή και δούλεψαν χωρίς να μου ζητήσει λογισμικά ή κάποια προγράμματα, όπως έκανα με τα w7.
Εμπειρία στα mac δεν έχω, αλλά με τα w7 ήμουν απογοητευμένος.
Σε λίγο καιρό θα μπορώ να σου απαντήσω.
Προς το παρών, μπορείς να πλακώνεσαι με τον macpap. :lol:
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

athanatos έγραψε:...αναγκάστηκα να αλλάξω εκτυπωτή...
Σίγουρα υπάρχουν σφάλματα. κανείς δεν είπε οτι είναι τέλειο. Και απορώ πως μια τόσο πλούσια εταιρία με τόσους χιλιάδες εργαζόμενους, αφήνει τέτοιες λαθάρες προς τα έξω (θα μου πεις αφου βγάζει λεφτά...)
Αλλα εγώ τα βάζω σε μια ζυγαριά. βάζω τα υπερ, βάζω τα κατά, και αποφασίζω. Τα υπερ τα είπα πριν. τα κατά τα ξέρουμε όλοι μας. Ο καθένας κρίνει.
athanatos έγραψε:Προς το παρών, μπορείς να πλακώνεσαι με τον macpap. :lol:
Αμ δε μιλάει άλλο. Νομίζεις πως τον παίρνει να απαντήσει? (εκτός και αν ψάχνει απο το μεσημέρι που στο διάολο έχει πάει το δεξί το κλικ)
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
athanatos
Site Admin

Αφού δεν τα έχεις δουλέψει τα os x πως ξέρεις τα κατά;
Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Δεν μπορώ να είμαι συνεχεια στον υπολογιστή sorry Ultimo_

Είσαι δυστυχώς θύμα όπως και πολλοί άλλοι μιας παραπληροφόρησης περί των Macintosh και της apple που υπάρχει πολλά χρόνια τώρα.
UltiMo_ έγραψε:Πιο πιθανό θεωρώ να έχει κάποιος windows 95 παρά mac..
Οπως θα βρεις και περισσότερους να οδηγούν Saxo από Ferrari...
UltiMo_ έγραψε:Εννοείτε πως υπάρχει, μην είσαι υπερβολικός. Δεν είναι τόσο χάλια το σύστημα. Δεν το χρησιμοποιεί χωρίς λόγο όλη η γη. Το αντίθετο δυστυχώς δεν γίνεται. πχ εξελόφυλλο σε office 2011 δεν τρέχει αν το πάς στο σπίτι του φίλου σου που έχει παλιότερο λειτουργικό.Μπορείς όμως να κάνεις "save as:τάδε έκδοση". Στα mac υπάρχει αυτό? "Δεν νομίζω..." :D
Μη αλλάζεις την κουβέντα και δεν το χρησιμοποιεί όλη η γη. Στην Γερμανία τα ξηλώσανε απ΄όλες τις δημόσιες υπηρεσίες... Εκτός αυτού επειδή πολλοί έχουν Hyundai δεν σημαίνει πως είναι το καλλίτερο αυτοκίνητο. Δεν μιλάμε λοιπόν για το αν μπορείς να σώσεις ένα έγγραφο σε μορφή και format παλαιότερης έκδοσης λογισμικού κάτι που κάνει η apple από το 1981 όταν την πρωτογνώρισα. Μιλάμε για backwards compatibility. Να πάρεις δηλαδή ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για DOS και να το τρέξεις σε windows 7 εγγενώς όχι με emulator.
UltiMo_ έγραψε:...Εννοούσα οτι οι κατασκευαστές software επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές windows. Άρα εγώ που τα αγόρασα (λέμε τώρα) πως θα τα χρησιμοποιήσω στο mac? Δε θα πρέπει να βρώ καινούργια?
Πάλι κάνεις λάθος!!! Κατ αρχάς οι κατασκευαστές προγραμμάτων, (και επαναλαμβάνω οι εταιρείες όχι ο φύτουλας που κάνει μια εργασία στο πανεπιστήμιο), βγάζουν εκδόσεις και για τα δύο περιβάλλοντα. Αλλά και στην περίπτωση που δεν το κάνουν απλώς τρέχεις τα Windows σου σε mac μαζί με to OS X ή μόνα τους και τρέχεις ότι πρόγραμμα θες. Στο έγραψα και στο προηγούμενο post. "Μπορείς να τρέξεις Windows, Unix, Linux, OS X και όλα αυτά σε native mode (για όσους καταλαβαίνουν). Όχι σε emulation (εξομοίωση). Μπορείς ακόμα να τα τρέξεις και όλα τα λειτουργικά μαζί ταυτόχρονα (αν κάνεις κέφι). ". Υπάρχοπυν όμως προγράμματα που τρέχουν σε OS X και ΔΕΝ τρέχουν σε windows. Οπως FinalCut ππου το χρησιμοποιούν στα studio επεξεργασίας video. Εκεί τι κάνεις εγώ τρέχω προγράμματα windows εσύ μπορείς να τρέξεις τα δικά μου? . Όσον αφορά την πειρατεία δεν θέλω να το συζητήσω αλλά υπάρχουν τα πάντα....
UltiMo_ έγραψε:... Αυτό σημαίνει οτι είναι πιο user friendly. ... Γιατι είναι τόσο εύκολα στη χρήση...
ΛΑΘΟΣ το "learning curve" δηλαδή η ταχύτητα εκμάθησης του λειτουργικού της Apple συγκρινόμενη με αυτή των Windows είναι 7 φορές γρηγορότερη μετά από μελέτες που έγιναν. Οι λόγοι είναι μάλλον εκτός θέματος.
UltiMo_ έγραψε:... αλλα πιο σπάνια που δεν τα ξέρει η μάνα τους. πχ το Cubase και το Reason. ... Εγώ τι συμφέρον έχω απο το να σταματήσω να δουλεύω το cubase σε windows και να αρχίσω να δουλεύω το cubase σε mac?
Πάλι αδιάβαστος είσαι. Ο Mac χρησιμοποιούνταν σε studio ηχογράφησης σε επαγγελματικό επίπεδο, όταν η κάρτα ήχου SoundBlaster ήταν ότι καλλίτερο υπήρχε στα PC. Προγράμματα όπως το Cubase και το Finale φτιάχτηκαν πρώτα για Apple και πολύ αργότερα για Windows. Συνεχίζουν δε να κατασκευάζονται διότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών δουλεύουν σε Mac. Ακόμα και ο Πλέσσας ή ο Χαρρυ Κλυν.
UltiMo_ έγραψε:... η apple είναι μια εταιρία που απαγορεύει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό που θέλει, ακόμα και ένα open source unix, και φασιστικά επιβάλει το δικό της (δεν ξέρω αν στο χρεώνει κιόλας με το ζόρι).
ΛΑΘΟΣ η Apple σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις ότι λειτουργικό γουστάρεις. Aπό Windows μέχρι Linux περνώντας από καθαρόαιμο UNIX και μάλιστα μπορείς να τα έχεις ενεργά ταυτόχρονα!!! Αλλά όποιος αγοράζει Apple θα ήταν τρελός να χρησιμοποιήσει κάτι άλλο από το πιο προηγμένο λειτουργικό που υπάρχει σήμερα για προσωπικούς υπολογιστές. Η apple όχι μόνο δεν χρεώνει το λειτουργικό της αλλά το παρέχει τζάμπα στους χρήστες της (χρήστες της Apple) μαζί με την αγορά κάθε μηχανήματος και σου παρέχει τζάμπα κάθε μεταγενέστερη έκδοση να την κατεβάσεις από το site της. Η Microsoft το κάνει? Αυτό που δεν επιτρέπει η apple είναι να χρησιμοποιείς το δικό της λειτουργικό σε άλλα μηχανήματα.
UltiMo_ έγραψε:... Αν μποροώ να αγοράσω mac, του βάλω windows και του πετάξω μέσα τους σκληρούς που έχω, στους οποίους μαζεύω μπιχλιμπίδια απο το λύκειο, και να δουλέψουν, μετα χαρας θα το έκανα. Αλλα τότε δε θα μιλούσαμε για apple αλλα για ένα περίεργο υβρίδιο...
Πάλι δεν τα ξέρεις καλά. Δεν χρειάζεται καν να τους βάλεις μέσα! Μπορείς να έχεις τους δίσκους σου σε εξωτερικό κουτί και να ξεκινάς απευθείας από αυτούς όποτε το επιθυμείς χωρίς να κάνεις τίποτε παραπάνω... Δεν συζητώ καν το να τους βλέπεις απλά και να παίρνεις αρχεία από αυτούς.
UltiMo_ έγραψε:...ποτέ δεν μου άρεσε το γεγονός οτι είναι υπολογιστής+οθόνη δύο σε ένα πακέτο. Και οτι έχει ποντίκι με 1 κουμπί και τέτοιες χαζομάρες. Σίγουρα πλέον αυτά έχουν διορθωθεί προ πολλού, αλλα αυτό είναι για να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό που εφεύρεσε το "δεξι κλικ".
Λάθος! Ανέκαθεν υπήρχαν μοντέλα σπαστά χωρίς οθόνη στην apple! Aπο τότε που δεν υπήρχαν ούτε windows ούτε καν Microsoft και ακόμα υπάρχουν βέβαια. Επίσης ο Mac ανέκαθεν διέθετε όχι μόνο δεξί κλικ αλλά πολλαπλά είδη κλικ. Αρκεί το mouse που χρησιμοποιούσες να διέθετε αρκετά κουμπιά. Είναι μια λειτουργία που την ορίζει ο χρήστης ανάλογα με τις ανάγκες του. Και όλα αυτά χωρίς κάποια εγκατάσταση drtiver. Εγγενώς δηλαδή. Το οτι τα mouse της aplle αρχικά δεν είχαν δεύτερο κουμπί δεν σου απαγόρευε να χρησιμοποιήσεις όποιο θέλεις άλλης εταιρείας. Εκτός αυτού όταν η apple διέθετε mouse με ένα κουμπί, οι άλλοι δεν είχαν καθόλου mouse. (κάτι σαν το όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη εσείς τρώγατε βελανίδια ένα πράγμα). Τέλος τα σημερινά mouse της Apple δεν διαθέτουν καθόλου κουμπιά. Εχουν πολλαπλούς αισθητήρες χωρίς κινητά μέρη.
UltiMo_ έγραψε:...αλλα να μπορείς να κάνεις και κάτι πανηλίθιο, και να δεις βίντεο και τηλεόραση και μουσική και να παίξεις ναρκαλιευτή και γενικά για αυτό που λέμε multimedia pc, το mac είναι πιστεύω υπερβολή
Αυτό που λες εδώ είναι μάλλον η προσωποποίηση του όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Για να το πω αλλιώς αν σου έδιναν μια Ferrari στη τιμή του Saxo, εσύ θα προτιμούσες το Saxo διότι για να πας στην πόλη είναι υπερβολή η Ferrari... :D
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Δηλαδή το συμπέρασμα είναι οτι σε όλα είναι καλύτερη η apple και μάλιστα πάντα ήταν καλύτερη ακόμα και απο τότε που δεν υπήρχε καν η microsoft.
Άρα πως κατέληξε να περάσει αυτή η ρημάδα η microsoft μπροστά?
athanatos
Site Admin

Σε τι είναι μπροστά;
Οδυσσέας Ελύτης
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Σε πωλήσεις.

Αλλα μάλλον κατάλαβα γιατί. Δεν έχω ιδέα απο mac και έκανα μια γρήγορη έρευνα. αληθεύει οτι το πιο οικονομικό μηχάνημα ξεκινάει απο 1200 ευρώ? και οτι αυτά δεν αναβαθμίζονται? Επίσης χτες αγόρασα cd writer. διάλεξα ένα online, και το παρήγγειλα. σε μακ μπορείς να πάρεις οτι θέλεις ή πρέπει να είναι μόνο apple?
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

και τα mac pro (για τα studio Που λέγαμε πριν) έχουν 4 με 5 χιλιάρικα??

άρα έχω δίκιο όταν είπα: μετα χαράς θα χρησιμοποιούσα mac σε περίπτωση που ήμουνα επαγγελματίας και έκανα μια και μόνο δουλειά. πχ video rentering, studio ηχογράφησης και mastering ktl ktl ktl. Για σπίτι όμως και γενικά για αυτό που λέμε multimedia pc, το mac είναι πιστεύω υπερβολή

και εσύ έχεις άδικο όταν είπες: Αυτό που λες εδώ είναι μάλλον η προσωποποίηση του όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Για να το πω αλλιώς αν σου έδιναν μια Ferrari στη τιμή του Saxo, εσύ θα προτιμούσες το Saxo διότι για να πας στην πόλη είναι υπερβολή η Ferrari.

Για την πόλη ναι δεν θα έπαιρνα ferrari, είναι υπερβολή. Όπως και για σπίτι δε θα έπαιρνα mac pro. Όσο για τις τιμές, απέχουμε πολύ. Για τα 400 που έδωσα, ε ας κολλάει και καμμιά φορά. Δεν έγινε και κάτι τραγικό. δεν είναι σέρβερ
athanatos
Site Admin

UltiMo_ έγραψε:...αληθεύει οτι το πιο οικονομικό μηχάνημα ξεκινάει απο 1200 ευρώ?
Υπάρχουν και τα macmini που είναι αρκετά φθηνότερα και αρκετά καλύτερα από τα ακριβά pc.
UltiMo_ έγραψε:...και οτι αυτά δεν αναβαθμίζονται?
Τι να αναβαθμίσεις σε ένα τετραπύρινο mac;
UltiMo_ έγραψε:...Επίσης χτες αγόρασα cd writer. διάλεξα ένα online, και το παρήγγειλα. σε μακ μπορείς να πάρεις οτι θέλεις ή πρέπει να είναι μόνο apple?
Πραγματικά ότι θέλεις και χωρίς περιορισμούς σε αντίθεση με τα pc.
Οδυσσέας Ελύτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”