Πιο πιθανό θεωρώ να έχει κάποιος windows 95 παρά mac..MacPap έγραψε:Φυσικά πού να φτάσουν αφού έχεις γεμίσει 6 στις 10 θέσεις με λειτουργικά της Microsoft που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 12 χρόνια!![]()
Εννοείτε πως υπάρχει, μην είσαι υπερβολικός. Δεν είναι τόσο χάλια το σύστημα. Δεν το χρησιμοποιεί χωρίς λόγο όλη η γη.MacPap έγραψε: ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε το 2000 για το OS X 10.0.x κωδικός "Cheetah" τρέχει και σε OS X 10.6.x κωδικός "Lion" του 2011. Στα Windows υπάρχει αυτό? "Δεν νομίζω..."
Το αντίθετο δυστυχώς δεν γίνεται. πχ εξελόφυλλο σε office 2011 δεν τρέχει αν το πάς στο σπίτι του φίλου σου που έχει παλιότερο λειτουργικό.
Μπορείς όμως να κάνεις "save as:τάδε έκδοση". Στα mac υπάρχει αυτό? "Δεν νομίζω..."
Εκφράστηκα λάθος. Εννοούσα οτι οι κατασκευαστές software επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές windows. Άρα εγώ που τα αγόρασα (λέμε τώρα) πως θα τα χρησιμοποιήσω στο mac? Δε θα πρέπει να βρώ καινούργια? Ακόμα και για την πειρατεία αν μιλήσουμε, τόσα εκατομμύρια χρήστες προγραμμάτων windows υπάρχουν, κάποιος θα βρεθεί να το "σπάσει". Στο mac τι θα κάνεις? Αυτό σημαίνει οτι είναι πιο user friendly. Βλέπεις οτι απο εποχής Windows XP και μετά, και η κουτσή μαρία έχει ένα laptop για να μπαίνει στο facebook. Ο κάθε άμπαλος μου λέει "σκέφτομαι να πάρω υπολογιστή, τι να πάρω?" έχω βαρεθεί να την ακούω αυτή την ερώτηση. Γιατι το θέλουν όλοι. Έχει γίνει μόδα. Σπιτι χωρίς windows πολύ δύσκολα θα βρεις και το ξέρεις. Γιατι είναι τόσο εύκολα στη χρήση που μέχρι και ο ανηψιός μου που είναι 3 μπαίνει και βλέπει βιντεάκια. Πολύ πολύ πρόσφατα, όταν ήμουν δημοτικό, υπολογιστή είχαν 5-6 άτομα σε όλο το βόλο, και λίγα χρόνια αργότερα είχαν καμμια 100αριά και παλέυαμε με μοντεμάκια 33.6 να μπούμε στον μαγικό κόσμο του διαδικτίου. Λίγα χρόνια αργότερα, σήμερα, μπορεί να κάνει τα πάντα με ευκολία και ο κάθε αγράμματος. Δεν είναι αυτό επιτυχία και εξέλιξη? Κακό μεν γιατι εγώ δεν έχω ανάγκη την τόση υπεραπλούστευση, και δεύτερον προτιμούσα να ανοίκω στην μειοψηφία των ιδιοκτητών υπολογιστή, απο το να έχω την κάθε 14χρονη να έχει τον εξοπλισμό που έχω και εγώ σπίτι μου.MacPap έγραψε:Εδώ διαδίδεις ψευδής ειδήσεις. Καταρχάς τα περισσότερα απο τα σοβαρά προγράμματα που χρησιμοποιείς (Photoshop, Office κλπ) φτιάχτηκαν πρώτα για την Apple
Επίσης ΔΕΝ χρησιμοποιώ σοβαρά προγράμματα όπως τα γνωστά που αναφέρεις αλλα πιο σπάνια που δεν τα ξέρει η μάνα τους. πχ το Cubase και το Reason. Ακόμα και αν υπάρχει όμως έκδοση αυτών το προγραμμάτων για mac. Εγώ τι συμφέρον έχω απο το να σταματήσω να δουλεύω το cubase σε windows και να αρχίσω να δουλεύω το cubase σε mac?
Αν το κάνω αυτό, τότε θα πρέπει να σου πω οτι η apple είναι μια εταιρία που απαγορεύει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό που θέλει, ακόμα και ένα open source unix, και φασιστικά επιβάλει το δικό της (δεν ξέρω αν στο χρεώνει κιόλας με το ζόρι). Τώρα αν πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις windows σε mac υπολογιστή, τότε σεβαστό. Δεν το ήξερα. Αλλα σε αυτήν την περίπτωση είμαστε εκτός θέματος αφού προσπαθούμε να κρίνουμε λειτουργικά εδώ πέρα και όχι μηχανήματα.MacPap έγραψε:Το σωστό δηλαδή θα ήταν να συγκρίνεται η Apple με την Acer
Αν μποροώ να αγοράσω mac, του βάλω windows και του πετάξω μέσα τους σκληρούς που έχω, στους οποίους μαζεύω μπιχλιμπίδια απο το λύκειο, και να δουλέψουν, μετα χαρας θα το έκανα. Αλλα τότε δε θα μιλούσαμε για apple αλλα για ένα περίεργο υβρίδιο
όσο για το παρελθόν και την πρωτοπορία, εμένα ποτέ δεν μου άρεσε το γεγονός οτι είναι υπολογιστής+οθόνη δύο σε ένα πακέτο. Και οτι έχει ποντίκι με 1 κουμπί και τέτοιες χαζομάρες. Σίγουρα πλέον αυτά έχουν διορθωθεί προ πολλού, αλλα αυτό είναι για να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό που εφεύρεσε το "δεξι κλικ".
επίσης μετα χαράς θα χρησιμοποιούσα mac σε περίπτωση που ήμουνα επαγγελματίας και έκανα μια και μόνο δουλειά. πχ video rentering, studio ηχογράφησης και mastering ktl ktl ktl. Για σπίτι όμως που θες να κάνεις κάτι σοβαρό, αλλα να μπορείς να κάνεις και κάτι πανηλίθιο, και να δεις βίντεο και τηλεόραση και μουσική και να παίξεις ναρκαλιευτή και γενικά για αυτό που λέμε multimedia pc, το mac είναι πιστεύω υπερβολή