Τα θυμάμαι κι εγώ τα ΜΕΒΕΑ, αμυδρά. Είχα ρωτήσει τον πατέρα μου όμως και μου είχε πει οτι δεν ήταν καλά αυτοκίνητα. Με 3 ρόδες έπαιρνε άσχημες κλίσεις στις στροφές. Ποτέ μου δεν κατάλαβα βέβαια γιατί τα έκαναν με 3 και όχι με 4.
enias έγραψε:Ποτέ μου δεν κατάλαβα βέβαια γιατί τα έκαναν με 3 και όχι με 4.
Στην Αγγλία μπορούσες να το οδηγήσεις απο τα 16 αντι για τα 18. Γιατι προφανώς δεν ήταν αυτοκίνητο, αλλα τρίκικλο ή δεν ξέρω πως αλλιώς το θεωρούνε. Αυτός ήταν ο λόγος που το επιχειρήσανε.
Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν ίσχυε ποτέ κάτι τέτοιο και ποιος ήταν τελικά ο λόγος να το φτιάξουνε.
Το θέμα είναι, αντι να αντιγράψουμε κάποιο διαμάντι απο την Αγγλική βιομηχανία της εποχής, όπως το Mini cooper, αντιγράψαμε αυτή τη χαζομάρα.
Τι ίδιο ισχύει και για το Pony. Τόσα αξιόλογα αυτοκίνητα υπήρχαν ανα το κόσμο, εμεις αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτοκίνητο βασισμένο στο 2cv της citroen. Χειροτερο δεν βρήκανε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος UltiMo_ την 23 Μάιος 2011, 09:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι πως το PONY λιμουζίνα δεν είναι αλλά εκεί που πηγαίναμε με αυτό στις παραλίες μόνο τα TZIP μας ακολουθούσαν. Τις δε λακκούβες ούτε που τις καταλάβαινες λόγω αναρτήσεων. Όντας δε αερόψυκτο δεν σταμάταγε και πουθενά. Πρέπει να είναι από τα διακσκεδαστικότερα αυτοκίνητα που οδήγησα ποτέ.
Μα σε κάθε αμάξι, αν του πετάξεις όλη τη παθητική ασφάλεια, μπάρες ασφαλείας, αερόσακους, βάλεις αλουμινόχαρτο αντι για πόρτες, καπάκια απο μπύρες για δισκόφρενα, πετάξεις το ψυγείο για να το κάνεις αερόψυκτο, αντικαταστήσεις τις ρόδες με ρόδες ποδηλάτου, αφαιρέσεις εγκεφάλους, abs, σένσορες, πετάξεις τον ουρανό και να βάλεις μουσαμά, πετάξεις ράδιο, κλιματισμό, πολύπλοκα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα και διάφορα μοτεράκια και κάθε αυτονόητο πράγμα, τότε θα καταλήξεις με ένα αυτοκίνητο φθηνό, γρήγορο για τα ανύπαρκτα άλογά του, πανάλαφρο που μπαίνει στην άμμο χωρίς να κολλάει, και να έχει μικρή κατανάλωση. Δεν χρειάζεσαι έξυπνο μηχανικό για να φτιάξεις μια τέτοια πατάτα. είναι πολύ πιο εύκολο απο οτι νομίζεις.
Ίσως για το 1880 να ήταν απίστευτο εγχείρημα. Ο κόσμος όμως προχωράει μπροστά! Και το να αντιγράφουμε τις αποτυχίες των άλλων, είναι το λιγότερο για κλάμματα