Παραλογισμός στον ΚΟΚ

Είδατε κάτι στραβό και ανάποδο και θέλετε να το πείτε? Εδώ μπορείτε...
pipinos1976

Re: Παραλογισμός στον ΚΟΚ

Δημοσίευση από pipinos1976 »

MacPap έγραψε: 31 Αύγ 2026, 23:36είναι πολλοί αυτοί που τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Δε διαφωνούμε σε αυτό. Άλλοι γιατί θέλουν, άλλοι γιατί αναγκάζονται, άλλοι γιατί τους υποχρεώνει ο ίδιος ο νόμος.
MacPap έγραψε: 31 Αύγ 2026, 23:36Ενω οταν περναει ενα αυτοκίνητο αντι για ποδήλατο ολα καλα!!! :-)
Χάνεις το δάσος... Όταν τα όρια είναι τέτοια, που σε προσπερνάει ποδήλατο, τότε τα όρια είναι λανθασμένα. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια Ε.Ο. που έχει όριο 130 και θα σε περάσουν αυτοκίνητα και μηχανές. Εδώ μιλάμε για έναν επαρχιακό δρόμο με όριο 30, οπότε, αν τηρήσεις τον ΚΟΚ, σε προσπερνάνε και τα ποδήλατα, για να μην πω και τα παιδικά πατίνια, τα rollers και τα skateboards. Όταν συμβαίνει αυτό υπάρχει λάθος και πρέπει να διορθωθεί άμεσα.
MacPap έγραψε: 31 Αύγ 2026, 23:36Μα δεν παραβιάζεται απο ΟΛΟΥΣ παραβιάζεται από λίγους. ΓΙ' αυτο ειναι προβληματικοί.
Εδώ κάνεις λάθος. Το παράδειγμα του rasPUTIN είναι χαρακτηριστικό. ΜΟΝΟΝ ο ίδιος τηρούσε το όριο. Ούτε τα ποδήλατα δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον νομοθέτη. Στο λέω ξανά: νόμος που δεν μπορεί να τηρηθεί από την πλειοψηφία, πρέπει να αλλάζει. Σκέψου να έρθουν να μου πουν ότι θα πρέπει να διδάξεις ολόκληρο το βιβλίο φυσικής Β' Γυμνασίου (το καινούργιο θα είναι 300-350 σελίδες). Σου απαντάω ότι, παρά το ότι το λέει ο νόμος, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να το καταφέρει κάποιος. Ποιος φταίει τότε; Οι 5.000 φυσικοί που δεν τα καταφέρνουν ή ο νομοθέτης που δεν έχει λάβει υπόψη του το πνευματικό επίπεδο των παιδιών της Β' Γυμνασίου; Και μη μου πεις ότι το καταφέρνουν 10 άτομα στη χώρα. Το έχω κάνει κι εγώ, αλλά με εκπτώσεις στη διδασκαλία, οπότε δεν το δοκίμασα ξανά.

MacPap έγραψε: 14 Ιούλ 2026, 23:03Εγω λέω πως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

:biritses

MacPap
Άρα πάει το στοίχημα; Πότε έχεις χρόνο να το δοκιμάσουμε;

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

pipinos1976 έγραψε: 31 Αύγ 2026, 23:47 Όταν τα όρια είναι τέτοια, που σε προσπερνάει ποδήλατο, τότε τα όρια είναι λανθασμένα.
Οχι φίλε μου οι ποδηλάτες παραβαίνουν τον ΚΟΚ. Δεν είναι στραβός ο γιαλός.
pipinos1976 έγραψε: 31 Αύγ 2026, 23:47 νόμος που δεν μπορεί να τηρηθεί από την πλειοψηφία, πρέπει να αλλάζει.
Σε αυτό συμφωνούμε. Αλλα μέχρι να αλλάξει θα τον τηρούμε!!! Εδω είναι που διαφωνούμε!!! :-;

Για τα σχολεία το μόνο που ξέρω είναι πως σήμερα τα παιδιά ξέρουν λιγότερα πράγματα από αυτά που θυμάμαι εγώ μετά από 50 χρόνια που τα διδάχθηκα.

Για το στοίχημα θα το συζητήσουμε δια ζώσης γιατι θέλει να καθορίσουμε τα "rules of engagement" 😊 😆 😅

MacPap
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
pipinos1976

Δημοσίευση από pipinos1976 »

MacPap έγραψε: 01 Σεπ 2026, 18:30Οχι φίλε μου οι ποδηλάτες παραβαίνουν τον ΚΟΚ. Δεν είναι στραβός ο γιαλός.
Φυσικά τον παραβαίνουν. Όταν όμως ένα ποδήλατο παραβαίνει τον ΚΟΚ σε θέμα ταχύτητας, τότε αυτός που έβαλε το όριο έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

MacPap έγραψε: 01 Σεπ 2026, 18:30Σε αυτό συμφωνούμε. Αλλα μέχρι να αλλάξει θα τον τηρούμε!!! Εδω είναι που διαφωνούμε!!! :-;
Στο ότι ΑΝ τηρηθεί ο ΚΟΚ θα υπάρχει πρόβλημα. Δες το αμέσως παρακάτω.
MacPap έγραψε: 01 Σεπ 2026, 18:30Για τα σχολεία το μόνο που ξέρω είναι πως σήμερα τα παιδιά ξέρουν λιγότερα πράγματα από αυτά που θυμάμαι εγώ μετά από 50 χρόνια που τα διδάχθηκα.
Ο λόγος είναι ΑΠΛΟΣ: τα μπουκώνουν, οπότε δε θυμούνται ΤΙΠΟΤΑ. Αν βάλεις απαράδεκτες απαιτήσεις (όπως το να πηγαίνεις με 30 σε ευθεία 1km), τότε αυτό που ζητάς ΔΕ θα γίνει. Αν βάλεις 300 σελίδες μόνο στη Φυσική, δε θα μάθουν τίποτα στο τέλος, ιδιαίτερα αν τηρηθεί ο νόμος, δηλαδή ΑΝ διδάξω και τις 300 σελίδες.
MacPap έγραψε: 01 Σεπ 2026, 18:30Για το στοίχημα θα το συζητήσουμε δια ζώσης γιατι θέλει να καθορίσουμε τα "rules of engagement" 😊 😆 😅

MacPap
Πολύ απλό: σου δίνω 50€, δηλαδή κάπου 20-25L βενζίνης, κάνουμε 200km μέσα στην πόλη με την κάμερα τοποθετημένη στο παρπρίζ. Μετά θα κάνω εγώ το review στο σπίτι και θα δω αν έχεις παραβιάσει το νόμο ή όχι. Στο τέλος πίνεις εσύ μπύρα κι εγώ σόδα.

Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στραβά και ανάποδα...”