Κάνεις προβολή των απόψεών σου σε εμένα. Ο γνωστός μου ήταν απολύτως σωστός, απλά πολύ γρήγορος για τα γούστα του άλλου οδηγού. Μάλιστα ο γνωστός μου οδηγούσε παρέα με τη σύζυγό του και ένα παιδί που κοιμόταν στο πίσω κάθισμα. Όταν όμως οδηγάς ένα Impreza STi και ο άλλος μια Mercedes E200, είναι εύκολο να τον περάσεις σαν σταματημένο σε έναν επαρχιακό δρόμο ή σε μια παλιά Ε.Ο., όπως ήταν η Κορίνθου - Πατρών. Μην προσπαθείς, λοιπόν, να κάνεις κρίσης περί ηθικής σε εμένα.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια, αλλά μπορώ να σκεφτώ πολλές περιπτώσεις. Αν εσύ κάνεις 10km τη μέρα μπορεί να έχεις κάνει <500.000km σε 40 χρόνια, ενώ εγώ τότε έκανα 50.000km το χρόνο για πλάκα και μόνο με το ένα αμάξι. Μπορεί να σου έχουν τύχει κι εσένα παρόμοια περιστατικά, αλλά να μην τα θυμάσαι ή να μη θέλεις να τα πεις. Μπορεί να οδηγείς σε κοντινές αποστάσεις. Μπορεί να μη δίνεις σημασία αν σε βρίζουν. Μπορεί να πηγαίνεις τόσο αργά που ούτε καν σε βλέπουν. Μην προσπαθείς να με μειώσεις και να ανεβάσεις τον εαυτό σου.
Για εμένα ο μόνος λόγος να πας στην ΕΛΑΣ είναι για να μην σε κατηγορήσουν εσένα στη συνέχεια για αυτό που έκανε άλλος. Όχι ότι δεν μπορούν να το κάνουν, απλά μαζεύεις δεδομένα για το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, που θα φτάσεις τελικά (γιατί στα Ελληνικά δικαστήρια θα καταδικαστείς, αν θέλει η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ, ακόμα και αν σε δέρνουν 10 άτομα μαζί χωρίς λόγο και αιτία). Πιστεύεις δηλαδή ότι, αν σταματούσε στο περιπολικό και ζητούσε βοήθεια, η Άμεση Δράση θα κατέγραφε το περιστατικό και θα έγραφε ότι 2 οχήματα της ΕΛΑΣ, χωρίς σήματα και χρώματα (αυτοκίνητο και μηχανή), κυνηγούσαν χωρίς φάρο έναν οδηγό σε όλη τη Συγγρού και μετά στη Θησέως; Ο μόνος τρόπος να δικαιωθείς είναι να έχεις κάμερα μπρος πίσω, να μην το καταλάβουν οι αστυνομικοί, να κρύψεις την κάρτα μνήμης και να τα δώσεις μετά από 5 χρόνια στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί στα ελληνικά θα καταδικαστείς ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ.
Πραγματικά απορώ ώρες ώρες. Είναι αφέλεια, βλακεία, αθωότητα, πονηρία/δόλος, χρηματισμός; Είναι δυνατόν να πηγαίνεις για δίπλωμα, να κάνουν να σου το δώσουν 1,5-2 μήνες, να νευριάζεις, να βλέπεις ότι δε δουλεύει τίποτα και να πιστεύεις ότι θα δουλέψει η Άμεση Δράση και θα πιάσει την ΟΕΠΤΑ που λειτούργησε παράνομα; Πιστεύεις ότι υπάρχει δικαστήριο που θα σε αθωώσει, αν καταθέσουν οι αστυνομικοί; Μιλάμε για ψευδαισθήσεις. Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό.
Ευχαριστώ.